Josh Walet

Straatbeeld Alphense centrum veranderd: hekken nieuwbouw zijn weggehaald

De oplettende Alphenaar zal het vast al gezien hebben: de hekken voor het voormalige V&D-pand zijn weg. Hierdoor is de nieuwbouw van het project De Toussaint voor het eerst goed te zien.

Jarenlang stond het pand van het voormalige warenhuis V&D leeg. Eind december 2020 werd de knoop doorgehakt: het pand werd gesloopt zodat er plek gemaakt kon worden voor nieuwbouw, passend in de architectuur van het huidige centrum van Alphen aan den Rijn.

De Toussaint

Aan de Van Boetzelaerstraat, met om de hoek het Toussaintplein, waar eerst jarenlang de V&D gevestigd zat, bevindt zich nu de nieuwbouw van De Toussaint. Het bestaat uit 24 appartementen met ieder een privé parkeerplaats. Omringd door authentieke woningen en winkels in het hart van het Alphense centrum.

Erg lang stonden voor het nieuwbouwproject hekken en konden Alphenaren vanaf de straat niet helemaal goed zien wat er precies gebouwd werd en hoe het er in zijn geheel uit zou komen te zien. Dit is nu verleden tijd, want de hekken zijn weggehaald. Je kunt de nieuwe appartementen en winkelruimte nu dus van dichterbij bekijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.