Josh Walet

Straatbeeld Alphense centrum veranderd: hekken nieuwbouw zijn weggehaald

De oplettende Alphenaar zal het vast al gezien hebben: de hekken voor het voormalige V&D-pand zijn weg. Hierdoor is de nieuwbouw van het project De Toussaint voor het eerst goed te zien.

Jarenlang stond het pand van het voormalige warenhuis V&D leeg. Eind december 2020 werd de knoop doorgehakt: het pand werd gesloopt zodat er plek gemaakt kon worden voor nieuwbouw, passend in de architectuur van het huidige centrum van Alphen aan den Rijn.

De Toussaint

Aan de Van Boetzelaerstraat, met om de hoek het Toussaintplein, waar eerst jarenlang de V&D gevestigd zat, bevindt zich nu de nieuwbouw van De Toussaint. Het bestaat uit 24 appartementen met ieder een privé parkeerplaats. Omringd door authentieke woningen en winkels in het hart van het Alphense centrum.

Erg lang stonden voor het nieuwbouwproject hekken en konden Alphenaren vanaf de straat niet helemaal goed zien wat er precies gebouwd werd en hoe het er in zijn geheel uit zou komen te zien. Dit is nu verleden tijd, want de hekken zijn weggehaald. Je kunt de nieuwe appartementen en winkelruimte nu dus van dichterbij bekijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.