Parkvilla
Advertorial Theater

Strafrechter Gerlof Meijer met theatercollege in Parkvilla

Op 25 maart komt Gerlof Meijer naar Parkvilla met het college ‘Strafrecht? Levensecht!’. Hij is de eerste strafrechter met een theatercollege. Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij Nederland te informeren over zijn vak.

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s. Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Meijer brengt het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende wijze antwoord te geven op hun vragen. Meijer wil ook de mens achter de rechter laten zien.

Het rechterswerk vraagt veel denkwerk en is een van de belangrijkste pijlers van onze rechtsstaat. Zonder onafhankelijke rechtspraak geen rechtsstaat, is Meijers opvatting in zijn theatercollege. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in wat een rechter doet.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.parkvilla.nl


Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.