Advertorial Cultuur

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden. 

De serie met ‘In Search of Beethoven’ start op zondag 8 en woensdag 11 maart. Toonaangevende artiesten en experts onthullen nieuwe inzichten over deze legendarische componist. Deze film wordt gezien als de beste film ooit gemaakt over Beethoven.

Er zijn dit jaar in totaal vier documentaires te zien over de grote componisten: naast Beethoven ook Mozart, Chopin en Hayden én is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een uitgebreid en heerlijk brunchbuffet.

In ‘Search of Beethoven’ richt zich op de romantische mythe dat Beethoven een heroïsch gekweld persoon was die vocht om zijn tragische lot van doofheid te overwinnen en die op zoek was naar zijn ‘onsterfelijke geliefde’. Het graaft dieper dan het beeld van de gemartelde, slechtgehumeurde en losgeslagen persoonlijkheid.

Alle data van ‘The Great Composers’ op een rij:

  • Zondag 8 en woensdag 11 maart: ‘In Search of Beethoven’.
  • Zondag 29 maart en woensdag 1 april: ‘In Search of Mozart’.
  • Zondag 19 en woensdag 22 april: ‘In Search of Chopin’.
  • Zondag 10 en woensdag 13 mei: ‘In Search of Haydn’.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.parkvilla.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.