Advertorial Cultuur

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden. 

De serie met ‘In Search of Beethoven’ start op zondag 8 en woensdag 11 maart. Toonaangevende artiesten en experts onthullen nieuwe inzichten over deze legendarische componist. Deze film wordt gezien als de beste film ooit gemaakt over Beethoven.

Er zijn dit jaar in totaal vier documentaires te zien over de grote componisten: naast Beethoven ook Mozart, Chopin en Hayden én is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een uitgebreid en heerlijk brunchbuffet.

In ‘Search of Beethoven’ richt zich op de romantische mythe dat Beethoven een heroïsch gekweld persoon was die vocht om zijn tragische lot van doofheid te overwinnen en die op zoek was naar zijn ‘onsterfelijke geliefde’. Het graaft dieper dan het beeld van de gemartelde, slechtgehumeurde en losgeslagen persoonlijkheid.

Alle data van ‘The Great Composers’ op een rij:

  • Zondag 8 en woensdag 11 maart: ‘In Search of Beethoven’.
  • Zondag 29 maart en woensdag 1 april: ‘In Search of Mozart’.
  • Zondag 19 en woensdag 22 april: ‘In Search of Chopin’.
  • Zondag 10 en woensdag 13 mei: ‘In Search of Haydn’.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.