Theater Castellum

The United Ukrainian Ballet Company repeteert voor het eerst in Castellum

Afgelopen dinsdagavond repeteerden de dansers van The United Ukrainian Ballet Company op het toneel van Theater Castellum. De voorstelling, Giselle, zal op 13 augustus te zien zijn in Alphen aan den Rijn. 

De dansers van The United Ukrainian Ballet Company zijn gevlucht en kunnen niet terug naar hun huis vanwege de oorlog in hun thuisland. Afgelopen dinsdag repteerden zij dus voor het eerst in het Alphense theater. "Alle disciplines kwamen voor het eerst bij elkaar en het was magisch om te zien hoe alle puzzelstukjes op hun plek beginnen te vallen", aldus het Castellum. 

Eerder liet Theater Castellum al weten zich aan te sluiten aan het initiatief. “We steunen dit mooie project waar mogelijk. De Oekraïense danscultuur is een unieke samensmelting van de Franse en de Russische Ballettradities en staat op een ongekend hoog niveau. Onze steun past ook goed bij de gastvrije en inclusieve stad, die Alphen aan den Rijn wil zijn”, aldus Marcel ’t Sas, directeur Castellum. 

Giselle

Giselle is een verhaal over liefde, waanzin, verraad, dood en vergeving: alle thema’s resoneren met de omstandigheden van vandaag. Het is dan ook een unieke gelegenheid om een krachtige en ontroerende interpretatie van één van de grootste romantische balletten aller tijden te zien. De choreografie is in handen van Alexei Ratmansky, één van 's werelds grootste choreografen en tot voor kort verbonden aan het Bolshoi Theater in Moskou.  

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, die in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.