Museumpark Archeon
Advertorial Overige

Theaterdiner in Museumpark Archeon

In Museumpark Archeon is vanaf zaterdag 14 maart elke maand een spectaculair Theaterdiner. Gasten zijn vanaf 18:00 uur welkom in de bovenzaal van Het Klooster, voor de gelegenheid omgedoopt tot Herberg De Gebroken Pijl. Hier heten Antonius en Cecilia iedereen welkom.

In De Gebroken Pijl is altijd iets aan de hand. Is er geen levendige discussie over de Hoekse en Kabeljauwse twisten dan wordt er wel geroddeld over de nieuwe liefde van de herbergier. Deze Antonius is overigens een uitstekend gastheer. Hij voorziet zijn gasten moeiteloos van bier, wijn of water en legt ondertussen graag uit hoe de echte middeleeuwers hun maaltijd nuttigen en wat er eigenlijk voor heerlijkheden op tafel staan.

Zoals het een goede herbergier betaamt, heeft Antonius een uitstekende minstreel ingehuurd. Door diens fraaie middeleeuwse deuntjes wordt menigeen verleid om tussen de gangen door even met de voetjes van de vloer te gaan. Zang en dans, gezelliger kan het bijna niet worden. Tot er een ongenode gast verschijnt… dan breekt de hel los.

Ondertussen serveert Cecilia moeiteloos de ene gang na de andere. Op het menu staan onder meer vlees- en vis met vers brood, linzensoep, royale schotels met kip, vis, vergeten groenten, linzen en salade en natuurlijk een gevulde appel met ijs en een heerlijke saus als toetje.

Het maandelijkse Theaterdiner is voor het eerst op zaterdag 14 maart van 18:00 tot 22:00 uur. Gasten worden voorzien van een heerlijke middeleeuwse maaltijd én er is zang, dans, toneel en een middeleeuws gevecht. Het Theaterdiner is inclusief de hele dag toegang tot het Museumpark. Reserveren kan via www.archeon.nl/agenda/theaterdiner.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.