Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel beginnen aan de tweede week van de Dakar Rally

De eerste week van de Dakar Rally zit er alweer op. Na zeven etappes staan Tim en Tom Coronel 22e in het algemeen klassement. In de tweede week willen zij deze stijgende lijn voortzetten.

Zaterdag was het 'rustdag' en werd er door de monteurs van het Coronel Dakar Team hard gewerkt om de Century CR6 klaar te maken voor de tweede week. De versnellingsbak, koppeling, aandrijfassen, wielophanging, remmen en schokbrekers worden nagekeken en vervangen.

Naast het werk van de monteurs is er tijd voor ontspanning. “We hebben allebei een lunchafspraak met andere rijders. Tim mag bij het Rebellion team gaan borrelen en ik mag naar het huis van Al Rajhi. Dit zijn altijd leuke momenten waar je gezellig kunt praten over de rally, zonder de stress daarvan”, vertelt Tom.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Coronel Dakar 2024 Rustdag_3.jpg

De zevende etappe

Zondag startte alweer de zevende etappe van de Dakar Rally, tijdens deze rit kwamen Tim en Tom Coronel van alles tegen. Het was een zware proef op een afwisselend terrein met veel stenen en duinen.

“Ik had verwacht dat ze wel een beetje liever voor ons zouden zijn zo na de rustdag,” vertelt Tim. “Ze gingen er meteen weer vol gas in. De navigatie was echt belangrijk en die was gelukkig goed, anders waren we nog niet aan de finish. We zijn erg blij dat we daardoor weer een beetje naar voren komen.”

Aangezien de etappe lang was, had het team voor de zekerheid de Hella-lampen gemonteerd op de auto. “Die hebben we de laatste vijf minuutjes aangehad in de schemering,” aldus Tom. “We hadden ingeschat dat we misschien net in het donker binnen zouden komen, maar het ging goed. Het was een van de zwaarste etappes, na die 48-uurs stage. Ook met weer grote duinen. Maar we hebben geen problemen gehad, geen lekke banden en geen fouten gemaakt."

De achtste etappe gaat van Al Duwadimi naar Ha’il met een lange proef die is verdeeld in twee delen. Het eerste gedeelte is 165 kilometer lang, dan volgt er een verbinding van 179 kilometer en het laatste gedeelte is nog 114 kilometer. De route is wederom afwisselend met zand, stenen en duinen.

Finish Stage 7 Coronel Dakar 2024.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.