Toyota Van Ekris
Advertorial Verkeer en vervoer

Toyota is de grootste autofabrikant ter wereld

Toyota verkocht in 2020 maar liefst 9,53 miljoen auto’s. De RAV4 en Corolla waren volgens Toyota het bestverkochte modellen.

Het verkooptotaal van 9,53 miljoen auto’s van Toyota omvat ook dochtermerken Lexus, Daihatsu en Hino, een fabrikant van vrachtauto’s. Het aantal ligt 11,3 procent lager dan het totale aantal verkochte auto’s in 2019. Voor Toyota is het de eerste wereldwijde verkoopdaling in negen jaar. De productie van Toyota daalde met 14,1 procent overigens nog iets steviger, in totaal rolden er in 2020 9,21 miljoen auto’s van de band.

Met 994.000 verkochte exemplaren is de RAV4 de verkooptopper van Toyota. Daarbij steeg het percentage geëlektrificeerde auto’s dat Toyota verkocht van 20 procent naar 23 procent van het totaal.

Toyota is populair

Hoewel de Japanners te maken kregen met een behoorlijke verkoopdaling, ging het bij de concurrentie nog minder. De gehele Volkswagen Group, dus inclusief Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti en vrachtwagenfabrikanten Scania en MAN, verkocht het afgelopen jaar 9,31 miljoen voertuigen; een daling van 15 procent. Die harde klap stoot Volkswagen van de troon als grootste autofabrikant. Overigens loopt Toyota niet met de ereplaats te pronken. “Onze focus ligt niet op onze plaats in deze ranglijst, maar op het dienen van onze klanten”, zegt een woordvoerster van Toyota tegenover persbureau Reuters.

Bij Toyota van Ekris in Alphen aan den Rijn hebben ze de populariteit van de RAV4 en de Corolla goed gemerkt. De verkoop in 2020 lag ver boven de verwachte doelstelling, ondanks de corona. Niet alleen nieuw deed het goed, ook de jong gebuikte RAV modellen zijn in trek. Van Ekris heeft hier speciaal op ingekocht met 2019 en 2020 modellen. Voor de Corolla heeft Van Ekris een speciale pagina op gezet met meer dan 35 Corolla’s uit 2019 en 2020 www.corollaoccasions.nl.

Bij een Toyota Hybride drijft de benzine motor en een sterke elektromotor de auto aan, en voorziet zichzelf van energie. Extern laden is daarbij ook niet mogelijk. Van Ekris ziet op de Aygo na voor bijna 95 procent alleen Hybride auto’s verkocht worden. Ook de grote keuze in occasions bestaat grotendeels uit Hybride modellen. In 2020 groeide het landelijk aandeel gebruikte hybride auto’s ook het snelst.

Van Ekris_064_DSC0523.jpg
Corné, Jeroen en Ricardo van Toyota Van Ekris bij de populaire RAV.

Wil jij ook een Toyota Hybride? Op www.vanekris.nl vind je een compleet overzicht van nieuwe en gebruikte Toyota Hybriden. Van Ekris biedt jou graag een proefrit aan op afspraak.

Proefrijden kan gewoon!

Bij Van Ekris Toyota is het mogelijk om op gepaste wijze een proefrit op locatie aan te vragen. “Door de huidige maatregelen omtrent corona moet de showroom fysiek gesloten zijn, maar wij mogen wel nog informatie bieden via telefoon, video of e-mail. Daarnaast mogen wij op locatie de afleveringen en proefritten door laten gaan.” Bel gerust met: 0172-571437 en vraag even naar Corné, Jeroen of Ricardo.

Toyota Van Ekris, de Toyota dealer Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn

Wisten jullie dat Toyota Van Ekris naast Alphen aan den Rijn ook de officiële Toyota dealer is van de omgeving Nieuwkoop, Ter Aar, Langeraar, Zevenhoven, Noorden, Korteraar, Vrouwenakker en Woerdense Verlaat? ‘’Voor alle nieuwe Toyota’s en occasions evenals onderhoud en APK, ben je bij ons aan het juiste adres!’’ Altijd een vestiging in de regio met vestigingen in Alphen aan den Rijn en Mijdrecht.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.