Remco van Vondelen

Uitreiking predicaat Hofleverancier aan 100 jarige Bakkerij Visser

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft zaterdag 7 september een predicaat Hofleverancier uitgereikt aan Bakkerij Visser, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Eimert Visser, directeur van Bakkerij Visser, heeft de oorkonde in ontvangst genomen. Evenals de CvdK heeft ook de burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies, een toespraak gehouden.

100 jaar Visser
Bakkerij Visser is opgericht in 1919 en sindsdien uitgegroeid van een bakker aan huis naar een bedrijf, dat brood bakt voor o.a. 95 Jumbo supermarkten, gesitueerd tussen Texel en Rotterdam. Ter notie: in 1919 begon de bakker met 1.260 broden per week, anno 2019 zijn dat er 265.000. Het 100 jarige bedrijf is enorm gegroeid maar nog steeds zijn het Visser-telgen, de vierde generatie inmiddels, die de onderneming leiden. Ook de vijfde generatie, Patrick en Erik van Klaveren, zonen van Simone en Ruud, werken inmiddels in de grote productie bakkerij. Elke dag vers, dat is waar het familiebedrijf al 100 jaar voor staat. Tevens ontwikkelt Bakkerij Visser haar producten en productielijnen voortdurend innovatief en duurzaam verder, en brengt geregeld nieuwe broodsoorten en broodgerelateerde producten op de markt.

Jubileumjaar
Al vanaf het allereerste begin bakte Bakkerij Visser haar brood in Alphen aan den Rijn. Daarom wil de familie Visser haar jubileum graag vieren met de Alphenaar. Omdat de jeugd de toekomst heeft, wilde zij vooral hen erbij betrekken. De bakkerij sponsorde het NK Atletiek voor junioren bij de Alphense Atletiekvereniging ’36 (AAV’36) eind juni dit jaar. Daarnaast organiseert de bakkerij een scholenactie, waarbij alle basisscholen uit gemeente Alphen aan den Rijn ideeën mochten aandragen voor een nieuw “tussendoorbroodje”. Hieruit zijn drie broodjes gekozen, die Visser in de zomervakantie doorontwikkelde tot een eindproduct. Het winnende broodje wordt bekendgemaakt op het jubileumfeest van 7 september. Vervolgens gaan veel Alphense basisscholen de top 3-broodjes verkopen. De opbrengst mogen zij besteden aan buitenspelmaterialen. Bakkerij Visser zal alle verkochte broodjes door de deelnemende scholen gratis bakken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur gisteren 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.