Wijkagenten Alphen Noord

Uniek in Nederland: smileys op de grond om voldoende afstand te houden

De wijkagenten van Alphen Noord hebben iets unieks bedacht voor de jongeren bij de Schelfhorst in Alphen. Bij de voetbalkooi hebben zij op de grond stippen met smileys neergezet, zodat jongeren op een veilige afstand van elkaar blijven.

Op verschillende locaties in Alphen controleren wijkagenten regelmatig of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Stefan van Ellinkhuizen en Dennis Brink, wijkagenten van Alphen Noord, houden toezicht bij de Schelfhorst. “Normaal hangen daar 20 tot 25 jongeren rond op hun vaste plek bij de voetbalkooi. Dit is nu wel iets afgenomen door het coronavirus naar 10 tot 15 man, maar ze hangen daar nog steeds rond.”

Smileys op de grond

Het probleem is dat de jongeren vaak te dicht bij elkaar staan. “Als wij als agenten dan op de jongeren afstappen, rennen ze vaak hard weg. Ook komt het regelmatig voor dat we ze moeten wegsturen, waarna ze op een andere plek samenscholen”, vertelt Van Ellinkhuizen. “Daarom hebben we nu iets anders bedacht waardoor de jongeren bij de voetbalkooi kunnen blijven, maar wel voldoende afstand tot elkaar kunnen behouden.”

Van Ellinkhuizen en Brink hebben met afbreekbare verf stippen op de grond gemaakt met daarin smileys. Alle stippen met smileys staan op 1,8 meter van elkaar. “Zo hebben alle jongeren een eigen stip. Op die manier houden ze genoeg afstand van elkaar en houden ze zich aan de gestelde maatregelen. We hebben zelfs gekozen voor 1,8 meter in plaats van 1,5 meter”, vertelt Van Ellinkhuizen.

Uniek

“Het is geweldig om het probleem op deze manier op te kunnen lossen.” Niet alleen de jongeren zijn enthousiast, maar ook hun ouders. “We hebben al veel positieve geluiden gehoord over deze oplossing van ouders, dat doet ons als wijkagenten ook goed.” Het is een unieke oplossing, want het wordt op geen enkele andere plek in Nederland gedaan. “Overal wordt ervoor gekozen om jongeren weg te sturen, maar wij kiezen ervoor om het juist op een andere manier te doen.”

wijkagenten smileys tekenen afstand houden.jpeg wijkagenten smileys.jpeg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!