Verdachte Rik B. ontkent moord op zakenpartner Frik

Woensdag heeft de eerste zitting in de zaak over de vermoorde ondernemer Aldrik Frik plaatsgevonden. De 58-jarige zakenpartner Rik B. uit Alphen aan den Rijn wordt verdacht van van het vermoorden van Frik. Hij zou de man met een bijl op het hoofd hebben geslagen en daarna met een touw hebben gewurgd.

Afgelopen zomer werd de 54-jarige Frik dood gevonden in een pand de Ondernemingsweg. Volgens de officier van justitie belde B. zelf 112. In zijn eerste verklaring gaf hij aan dat hij rond 08.15 uur aankwam in het pand en zijn zakenpartner dood aantrof. Uit camerabeelden is echter gebleken dat de verdachte al om 07.50 uur aanwezig was.

Volgens het Openbaar Ministerie is direct duidelijk dat Frik door geweld om het leven is gekomen. Tijdens het politieonderzoek wordt een vuilniszak met touw en een bijl met bloedsporen van het slachtoffer gevonden. Ook zijn bloedspatten aangetroffen op de kleding van B. Hieruit wordt de conclusie getrokken dat B. zijn zakenpartner meerdere keren op het hoofd heeft geslagen en gewurgd. Hij wordt in september aangehouden maar ontkent de moord. Inmiddels zwijgt hij over de moord.

Tijdens de zitting benadrukt de advocaat van B. dat hij 'diep ontkent'. Camerabeelden en telefoongegevens zouden echter bevestigen dat B. een valse verklaring heeft afgelegd. Ook een afgetapt gesprek waarin de verdachte de verklaring die zijn vrouw zou afleggen met haar afstemde zouden tegen hem werken. Het Openbaar Ministerie wil dat vrouw van B. gehoord wordt bij de rechtercommissaris.

De zaak wordt aangehouden voor minstens een maand. De verdachte blijft zo lang vastzitten. Er volgt een extra onderzoek naar de persoonlijkheid van B.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:21

Parkeren in centrum voortaan anderhalf uur gratis

Parkeren wordt in het centrumgebied van Alphen aan den Rijn in de parkeergarages de eerste anderhalf uur gratis. Daar staat tegenover dat parkeren in de straten duurder wordt. Dit staat in een pakket aan maatregelen om het ondernemersklimaat te verbeteren.

Advertorial Cultuur gisteren 13:55

Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon

Tot en met zondag 31 oktober geniet je van de herfstvakantie in Museumpark Archeon. De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie en hierdoor heeft Archeon extra veel leuke activiteiten op het programma staan, met onder andere het ‘Smeedweekend’ en ‘Krijgers door de eeuwen heen’.