Pixabay

Vertier voor de jeugd: volop activiteiten tijdens de meivakantie

De meivakantie is weer van start gegaan en voor de jeugd betekent dat: lol maken. In een jaar waar menigeen zijn ei niet kwijt kon, zijn er voor kinderen deze meivakantie allerlei toffe activiteiten om de vakantie mee door te komen. Hier een aantal van die activiteiten op een rijtje. 

Gratis sport- en spelactiviteiten voor kinderen in Alphen 

De Speelkaravaan van Jantje Beton organiseert in samenwerking met Haaglanden Beweegt van maandag 3 mei tot en met vrijdag 7 mei gratis sport- en spelactiviteiten in het Europapark. Deze middagen (van 13:00 tot 16:00 uur) kunnen kinderen gratis meedoen aan sport- en spelactiviteiten, waarbij het plezier in spelen en bewegen voorop staat. De lessen worden begeleid door professionele coaches en zijn er voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, ongeacht het sportieve niveau. Aanmelden is niet nodig. 

Sport- en spelactiviteiten met Lions Rhijnhart 

Lions Rhijnhart is een serviceclub die zich inzet voor lokale doelen door actief de handen uit de mouwen te steken. Op maandag 3 mei organiseren zij sport- en spelactiviteiten voor kinderen vanaf groep 4. Op 3 mei vanaf 09:30 uur verwelkomen zij een groep van twintig kinderen bij Alphense Atletiek Vereniging (AAV). In de middag vanaf 13:30 uur gaat een groep van tien kinderen kennismaken met de tennissport bij Tennisvereniging TEAN.

De activiteiten staan vooral in het teken van sport en spel gecombineerd met leerzame aspecten op het gebied van rekenen, taal, etc. Zij willen graag iets doen voor die kinderen die toch al een moeilijke of instabiele thuissituatie hebben en het door corona nog lastiger hebben gekregen. Kortom, de kinderen die mentaal en praktisch wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Via de scholen vroegen zij aandacht voor dit evenement. Er hebben zich in totaal al zo’n dertig kinderen aangemeld.

EK-voetbaldagen bij SV ARC 

Op 5, 6 en 7 mei organiseert De Complete Techniek de EK-voetbaldagen bij SV ARC voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud en laten zij hen trainen als een Europees Kampioen in eigen land. Onder andere de omschakeling van Portugal, de opbouw van Spanje en het verdedigen van de Italianen staan deze meivakantie centraal. De kinderen verdienen hun eigen diploma en ontvangen een door de club geserveerde lunch. 

Speurtocht Junis Kinderopvang 

Woon jij in de wijk Ridderveld of Zegersloot? Of wil je samen met je kind wel eens een andere wijk van Alphen aan den Rijn afspeuren? Doe dan op donderdag 6 mei tussen 10:00 en 15:00 uur mee met de avontuurlijke fotospeurtocht van Junis Kinderopvang. Volg de route van de foto’s door de wijken Ridderveld en Zegersloot en ga op zoek naar de finish. Onderweg doe je verschillende opdrachten en krijg je stempels van pedagogisch medewerkers. Heb je alle opdrachten uitgevoerd en is je stempelkaart vol? Dan heeft Junis nog een leuke verrassing voor je!  

Sport- en speeldagen bij Kikke!

Sport, spel en dat echte vakantiegevoel: de aankomende meivakantie wordt één groot feest! Met veel sportieve, culturele, creatieve en feestelijke activiteiten maakt Kikke! er samen met de kids een top vakantie van. Bij Kikke! staat de meivakantie in het teken van sport, spel en plezier. De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt hebben allerlei toffe activiteiten in petto bij ARC op de Olympiaweg 6 in Alphen. 

  • Woensdag 5 mei van 9:00 tot 16:00 uur 
  • Donderdag 6 mei van 9:00 tot 16:00 uur 
  • Vrijdag 7 mei van 14:00 tot 20:00 uur 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en kan je door je thuissituatie vaak niet mee op (school)kamp, schoolreisje of een andere betaalde activiteit, omdat daar geen geld voor is? En lijkt het je leuk om in de meivakantie allerlei avonturen te beleven, te gekke spelletjes te spelen en lekker te dansen? Meld je dan nu aan voor Kikke! via info@alphenbeweegt.nl en ontvang alle relevante informatie en voorwaarden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.