Vijfde editie Alphense Maestro op zaterdag 18 mei

Aanstaande zaterdag 18 mei wordt de vijfde editie van de Alphense Maestro georganiseerd. Vorig jaar wist Evon Zevenbergen de jury en het orkest te imponeren en won hij de titel Alphense Maestro 2018.

Dit jaar nemen Eline Ossevoort, Fatima Achahboun, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Perry Kasbergen, Gert van den Ham, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Frangken Tuhumena het tegen elkaar op. De deelnemers hebben workshops dirigeren gekregen en zaterdag vanaf 13.00 barst het muzikale evenement los op het Rijnplein. 

Bij Alphense Maestro gaan Alphenaren zonder orkestervaring de strijd met elkaar aan om het Fanfare Promotie Orkest zo goed mogen te dirigeren. De jury bestaat uit John Brouwer en Ingrid Slangen en zij zullen de prestaties van commentaar voorzien. Het geheel wordt weer aan elkaar gepraat door Rob Buisman.

De vorige winnaars zijn Daniël Huibers (2014), Ingrid Schouten (2015), Ed De Leest (2017) en Evon Zevenbergen (2018).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart gisteren 20:50

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?

De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Advertorial Horeca gisteren 19:09

Beleef Italiƫ in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Politiek gisteren 18:03

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Politiek gisteren 17:17

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

Horeca gisteren 16:14

Geen gondelvaart meer, wat dan?

17 september 2019 wordt het eerste jaar zonder gondelvaart, toch is het niet stil in Alphen aan den Rijn. In het dorp zijn er veel andere dingen te doen.