'Volgend jaar Afrojack op Lakeside'

Lakeside Festival-organisator Sander Koppenhol hoopt volgend jaar DJ Afrojack of DJ Chuckie naar Alphen te kunnen halen. Koppenhol kijkt terug op een geslaagd evenement.

Afgelopen weekend vond het Lakeside Festival voor het vier jaar op rij plaats. Ruim tienduizend mensen bekeken Funkerman, Marco V., Partysquad, Quintino en vele andere DJ?s.

Voor het eerst was zowel de vrijdag- als zaterdagavond een dance-avond. Een geslaagde opzet, meent Koppenhol; al moet hij de vernieuwing nog wel evalueren met zijn medeorganisatoren. 'De voorgaande jaren hadden we één Nederlandse avond. Je zag dat veel mensen vooral voor één artiest kwamen en een half uur na dat optreden alweer vertrokken. Met dit genre zagen we dat mensen de hele avond bleven', aldus Koppenhol. Ruim 160 vrijwilligers leidden het evenement dit jaar in goede banen.

Afrojack stond in 2008 ook al op het Lakeside Festival. Toen was Nick van de Wall nog een onbekende DJ bij het grote publiek. Inmiddels behoort de Zuid-Hollander bij de twintig beste DJ?s ter wereld, werkt hij veel samen met David Guetta en scoorde hij onlangs een nummer één-hit in de Verenigde Staten. Zo heeft Lakeside ieder jaar wel een artiest die niet veel later bij het grote publiek bekend wordt. Sidney Samson scoorde vlak na het Lakeside Festival in 2009 een megahit met Riverside en vorig jaar traden de tot dan toe onbekende Bingo Players op. Tegenwoordig kent iedereen Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten dankzij Cry (Just a little). Volgens Koppenhol is Bassjackers de act die dit jaar optrad op Lakeside en volgend jaar enorm bekend is bij het grote publiek.

 

David Guetta of Avicii

Stiekem droomt Koppenhol ervan om David Guetta of Avicii vast te leggen, maar hij vermoedt dat Lakeside daar ongeveer 100.000 euro voor moet betalen. 'Buitenlanders vragen de hoofdprijs. Dat doen Nederlandse DJ's in het buitenland ook. Maar het zou gaaf zijn als we volgend jaar een buitenlandse act kunnen vastleggen.' Partysquad lijkt voor volgend jaar weer een zekerheidje.

Diverse namen die afgelopen weekeinde optraden in Alphen lijken op korte termijn door te breken. Shermanology heeft onlangs een single uitgebracht met Avicii en ook is er een plaat met Afrojack in de maak. Quintino staat op het punt in het buitenland door te breken, Vato Gonzalez heeft een nummer één-hit in Engeland en Nicky Romero gaat de komende maanden ook met de DJ-grootheden van deze aardbol samenwerken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.