Josh Walet

Waarschuwing voor blauwalg bij T-steiger weer ingetrokken

Afgelopen dinsdag waarschuwde Omgevingsdienst Midden-Holland nog voor blauwalg bij de T-steiger, maar deze waarschuwing is vandaag weer ingetrokken. De waarschuwing bij de speelvijver geldt nog wel.

Het gaat om een waarschuwing, niet om een negatief zwemadvies. Dit houdt in dat zwemmen op deze locaties slecht kan zijn voor de gezondheid. Door te zwemmen in water met blauwalg hebben zwemmers kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. In 2018 en 2019 werd ook al gewaarschuwd voor blauwalg in de speelvijver bij de Zegerplas.

Omgevingsdienst Midden-Holland zegt dat zwemmers zelf moeten beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. “Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.”

Op www.zwemwater.nl kan het actuele zwemadvies per zwemlocatie worden bekeken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 13:14

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.

Overige vandaag 11:31

Thomas Berge doet mee aan hashtag #ikdoenietmeermee

Artiesten uit heel Nederland komen in actie tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Dit doen ze onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Ook Thomas Berge uit Alphen doet mee aan de actie. “Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek.”

Advertorial Winkels vandaag 11:08

Handige services bij Primera Jacobs

Ondanks alle problemen die de detailhandel ondervindt in het huidige coronatijdperk, zijn er toch ook winkels die, crisis of niet, ongekend populair zijn en succesvol door blijven draaien. Primera Jacobs is daar een mooi voorbeeld van. De winkelketen blijkt continu in staat om relevant te blijven en in te spelen op de behoeftes van hun lokale klanten.

Overige vandaag 10:25

Foutief gestalde fietsen bij station worden binnenkort verwijderd

Gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde fietsen in de omgeving van het station, het is al een tijdje een probleem in Alphen. Vanwege de grote overlast gaan de handhavers van de gemeente daar nu extra op letten. Onder het motto ‘Fiets fout = fiets weg’, worden binnenkort alle fout gestalde fietsen verwijderd.