Archieffoto

Wethouder wil best subsidie geven voor deelvoertuigen

Dat wethouder Relus Breeuwsma baalt van het vertrek van GO Sharing uit de gemeente Alphen aan den Rijn was al eerder duidelijk. De wethouder is nu op zoek naar nieuwe initiatieven.

Aan de gemeenteraad vertelde Breeuwsma donderdag 24 november dat hij zelfs bereid is om een subsidie te verstrekken aan nieuwe initiatieven op het gebied van deelvoertuigen. "Als een nieuw initiatief een steuntje nodig heeft om te starten, dan moet dat kunnen."

De wethouder vindt het, net als D66, niet kunnen dat een 100.000+ gemeente niet of nauwelijks deelvoertuigen heeft. Hij baalt dan ook stevig van het vertrek van GO Sharing: "Zijn we net drie weken bezit om iets op te bouwen, gaan ze weg."

GO Sharing heeft haar activiteiten onlangs verminderd, daarvan is onder meer Alphen aan den Rijn ‘slachtoffer’ geworden. In de gemeente waren scooters en elektrische fietsen die door inwoners 'gedeeld' konden worden


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.