Archieffoto

Wethouder wil best subsidie geven voor deelvoertuigen

Dat wethouder Relus Breeuwsma baalt van het vertrek van GO Sharing uit de gemeente Alphen aan den Rijn was al eerder duidelijk. De wethouder is nu op zoek naar nieuwe initiatieven.

Aan de gemeenteraad vertelde Breeuwsma donderdag 24 november dat hij zelfs bereid is om een subsidie te verstrekken aan nieuwe initiatieven op het gebied van deelvoertuigen. "Als een nieuw initiatief een steuntje nodig heeft om te starten, dan moet dat kunnen."

De wethouder vindt het, net als D66, niet kunnen dat een 100.000+ gemeente niet of nauwelijks deelvoertuigen heeft. Hij baalt dan ook stevig van het vertrek van GO Sharing: "Zijn we net drie weken bezit om iets op te bouwen, gaan ze weg."

GO Sharing heeft haar activiteiten onlangs verminderd, daarvan is onder meer Alphen aan den Rijn ‘slachtoffer’ geworden. In de gemeente waren scooters en elektrische fietsen die door inwoners 'gedeeld' konden worden


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:56

Wens komt uit voor ritmische gymnastiek Wilskracht

De mooie prestaties van de ritmische gymnasten van Wilskracht van het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Vele podiumplaatsen schreven de gymnasten op hun naam. Hierdoor is een lang gekoesterde wens van de afdeling ritmische gymnastiek van Wilskracht in vervulling gegaan.

Advertorial Evenementen vandaag 16:03

Zaterdag 17 december: Winterplein De Baronie

Het plein van Winkelcentrum de Baronie wordt op zaterdag 17 december omgebouwd tot winterplein. Met een ingepakt cadeautje in de hand en kerstliedjes op de achtergrond kun je de laatste kerstcadeautjes rustig shoppen bij de Baronie. Is je kerstcadeautje nog niet ingepakt, laat hem feestelijk inpakken door de inpakbus.

Overige vandaag 15:15

Geen verbod op gokreclames in Alphen aan den Rijn

In de buitenruimte wordt op meerdere plekken reclame gemaakt. GroenLinks vindt echter dat buitenreclame voor bijvoorbeeld schadelijke producten of diensten verboden moet worden. Zo ook reclame voor kansspelen.

Politie en handhaving vandaag 13:38

Politie adviseert: maak je fietslicht in orde

Vanaf zondag 30 oktober is de wintertijd weer aangebroken. Wat betekent dat het s ’avonds sneller donker wordt. Daarom adviseert de politie je fietslicht in orde te maken.