Josh Walet

Wij zijn jarig! Alphens.nl bestaat negen jaar

Om 05:01 uur op 22 juni 2011 gingen wij live met ons platform Alphens.nl. Sindsdien voorzien we jullie dagelijks van alles wat er is gebeurd en alles wat er gaat gebeuren in Alphen. Ter gelegenheid van onze verjaardag zal de Alphense zendmast op maandagavond blauw verlicht zijn.

Na maanden bouwen en invoeren introduceerden wij op 22 juni 2011 Alphens.nl, een platform met het grootste aanbod agendapunten, locaties en nieuwsberichten in Alphen aan den Rijn. Wij voegen alles wat er is gebeurd en alles wat er nog gaat gebeuren in Alphen samen op één overzichtelijke website. Niet alleen achter de computer kun je alles wat Alphen te bieden heeft bekijken, maar met onze mobiele website heb je heel Alphen in je broekzak!

Het ontstaan van Alphens.nl

Het begon allemaal met Machiel van der Schoot. Regelmatig schreef hij prikkelende blogs over wat er gebeurde in Alphen, waarmee hij elke maand duizenden Alphenaren bereikte. Dat smaakte naar meer. Daarom werd de samenwerking gezocht met Joost Schravendeel, die Alphen.nu onder zijn hoede had. Machiel en Joost sloegen de handen ineen en richtten het platform Alphens.nl op. Op 22 juni 2011 ging het platform live, om precies te zijn om 05:01 uur.

Terugblik op negen jaar Alphens.nl

Van werken aan de keukentafel groeiden we door naar een klein kantoortje in het Nieuwe Raadhuis, vervolgens werkten we vanuit een gedeeld pand in de Raadhuisstraat en verplaatsten we naar het pand aan de Paradijslaan. Inmiddels werken we al enige tijd vanuit het mooie kantoorpand aan de Raadhuisstraat 211. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, als team én als platform. Zo is het concept van Alphens.nl de afgelopen tijd onder andere uitgerold in Teylingen, Amstelveen, Kaag en Braassem, en Nieuwkoop.

Maar in al deze jaren hebben we ook veel mooie momenten meegemaakt en projecten mogen doen. Hoogtepunten waren de eerste sales verkoop, het introduceren van de lokale valuta, De Vos Danscentrum als onze allereerste klant, en de eerste keer dat we de 100.000 bezoekers per maand aantikten. Een ander mooi moment is het jaarlijks uitbrengen van het Alphens Magazine, maar ook de video van megajacht Symphony die viral ging, het winnen van de FD Gazellen Award, het uitdelen van blauwe suikerspinnen voor onze zevende verjaardag, en een mooie samenwerking met NU.nl.  

Een grappig moment was vijf jaar geleden, toen we een 1 april grap uithaalden. Er zou een bordeel komen in de Raadhuisstraat in Alphen. Met posters op de ramen en aandacht in de media werd de komst van bordeel Casa271 aangekondigd. Omroep West zorgde voor een grappig item over Casa271 en ook dichtbij.nl pikte het nieuws op. Uiteraard deden we hier zelf ook aan mee. Maar, zoals meerdere Alphenaren destijds al vermoedden, ging het om een 1 april grap!

Alphense zendmast

Elke maand kun je iemand nomineren voor de verjaardagsactie van AlphenLinkt, waarbij de Alphense zendmast de kleur krijgt die de gelukkige winnaar mag kiezen. Deze maand is Alphens.nl als gelukkige winnaar gekozen, wat betekent dat de zendmast op maandagavond 22 juni blauw verlicht zal zijn, passend bij de kleuren van Alphens.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Meepraten over nieuwe kunst- en cultuurvisie

Kunst en cultuur is in de gemeente Alphen aan den Rijn een ondergeschoven kindje. Dat is geen onderbuikgevoel, maar dat wordt met cijfers aangetoond in de nieuwe cultuurvisie. Om het beleid rond kunst en cultuur op niveau te brengen, introduceert wethouder Erik van Zuylen het concept van de Kunst- en Cultuurvisie 2021-2030. En, iedereen mag meepraten.

Opinie gisteren 17:14

“Ik begin namen te vergeten”

Dat we al ongeveer een jaar thuis werken, heeft ook invloed op ons geheugen. Want hoe heette die ene persoon die je vaak bij die ene borrel tegenkwam? Over dit en meer schreef Machiel van der Schoot een column voor de nieuwste editie van het INTO business magazine.

Politie gisteren 15:33

Aangifte winkeldiefstal gaat voortaan via een app

Voorheen hanteerden supermarkten en winkels allemaal een ander beleid wat betreft het aangifte doen van winkeldiefstallen. Maar dat is vanaf nu verleden tijd. In situaties waarbij de verdachte direct is aangehouden, kan de winkelier vanaf vandaag via een app op de telefoon aangifte doen.

Horeca gisteren 14:38

Grand Café Eight wil coronaproof open: is de PMRu de oplossing voor de horeca?

Ondernemers willen liever gister dan vandaag nog de deuren volledig openen. Vooral horecaondernemers staan te popelen. Chantal Roeleveld van Grand Café Eight deelt dit gevoel. Daarom staat in haar restaurant als pilot een heuse PMRu, de ‘viruskiller’ van StaticAir. Dit apparaat moet zorgen voor een virusvrije omgeving.