Advertorial Economie

Woonforte op zoek naar nieuwe huurdersorganisatie

Het bestuur van de Vereniging Huurdersraad Albanianae heeft besloten zichzelf op te heffen. De belangenbehartiger voor huurders van Woonforte in Alphen aan den Rijn zegt te stoppen vanwege 'verschil in visie over de samenwerking' met de woningcorporatie.

"Intensief overleg en mediation hebben niet geleid tot overeenstemming over voortzetting van de samenwerking en de respectievelijke rollen van de partijen", meldt de huurdersraad. 

Het bestuur zegt alle bewonerscommissies van de vereniging geïnformeerd te hebben en zal de nog lopende zaken afhandelen. Tijdens de algemene ledenvergaderingen van de  vereniging zijn onvoldoende aanmeldingen gekomen voor het vormen van een nieuw bestuur, waarop is besloten Vereniging Huurdersraad Albanianae op te heffen.

Woonforte is ondertussen op zoek naar een nieuwe huurdersorganisatie en wil graag samen met huurders komen tot een organisatie die 'helemaal van deze tijd is'. "Na de zomer willen we in overleg met huurders over de vorm en de structuur van de nieuwe huurdersorganisatie. Uitgangspunten voor de nieuwe huurdersorganisatie zijn: transparant en democratisch. De Woonbond gaat de zoektocht naar de nieuwe vorm van de huurdersorganisatie begeleiden", meldt Woonforte. 

Binnenkort roept Woonforte huurders op om mee te denken over de nieuwe huurdersorganisatie. Huurders die zich hiervoor alvast willen aanmelden kunnen mailen naar communicatie@woonforte.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen a/d Rijn

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand - gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135 - wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.

Wonen en bouwen vandaag 13:14

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.

Overige vandaag 11:31

Thomas Berge doet mee aan hashtag #ikdoenietmeermee

Artiesten uit heel Nederland komen in actie tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Dit doen ze onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Ook Thomas Berge uit Alphen doet mee aan de actie. “Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek.”

Advertorial Winkels vandaag 11:08

Handige services bij Primera Jacobs

Ondanks alle problemen die de detailhandel ondervindt in het huidige coronatijdperk, zijn er toch ook winkels die, crisis of niet, ongekend populair zijn en succesvol door blijven draaien. Primera Jacobs is daar een mooi voorbeeld van. De winkelketen blijkt continu in staat om relevant te blijven en in te spelen op de behoeftes van hun lokale klanten.