Zo komt het nieuwe gebouw van de voedselbank en het buurtcentrum eruit te zien

Aan de Briljantstraat in Alphen zal één gezamenlijk gebouw voor zowel de voedselbank als een buurtcentrum gerealiseerd worden. Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan diverse activiteiten en organisaties en moet een gecombineerd centrum voor voedsel en waarden worden.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen Briljantstraat 1 en 5 getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Momenteel is dat de huidige locatie van stichting SLIMM, de Voedselbank en Buurtbedrijf. In het nieuwe gebouw zal de Voedselbank ook gehuisvest worden. Stichting SLIMM wil niet participeren in het nieuwe wijkcentrum.

In de Briljantstraat zit in principe de Voedselbank in het ene gebouw en de buurtactiviteiten in het andere. Door één nieuw gebouw te plaatsen op deze locatie, met een gezamenlijke entree en een multifunctioneel plein, kan er echter gemakkelijker worden samengewerkt. Het bestaande gebouw zal deel uitmaken van de architectuur van de nieuwbouw. Het nieuwe, gezamenlijke gebouw zal verder onder andere plaats bieden aan een kleine bibliotheek, ruimtes voor jongerenactiviteiten en lessen, Tom in de Buurt en Stichting Vrouw.

Deze afbeelding geeft een impressie van het schetsontwerp. In de verdere uitwerking zal het definitieve ontwerp tot stand komen. De gemeente betaalt het deel van het gebouw dat voor de wijkfunctie is bestemd. De Voedselbank draagt de kosten van haar eigen deel van het gebouw. Voor de gemeente vallen de kosten ruim hoger uit dan vooraf geraamd voor een kleinere verbouwing van Briljantstraat 1. De kosten voor verbouwen, inrichten en buitenruimte inrichten zijn in totaal € 2.438,150.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.