Ingezonden

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: fonteinen

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar één week te gaan. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.

Aankomend weekend wordt het erg warm. Met temperaturen tot wel 33 graden celcius zitten we midden in een hittegolf. Afkoelen is noodzakelijk, maar je kunt niet overal veilig zwemmen vanwege blauwalg. De oplossing? Fonteinen.

Baronie

Bij Winkelcentrum de Baronie vind je een plein speciaal voor kinderen. Zo staat er een speeltoestel maar is het ook mogelijk om af te koelen bij de fonteinen. Ren er doorheen, spring er overheen, het kan allemaal. Zo kun je tijdens te hittegolf toch een beetje afkoelen zonder te hoeven zwemmen. 

Thorbeckeplein

Ook op het Thorbeckeplein is het mogelijk om te spelen in de fonteinen. Met genoeg bankjes om op te zitten is het ook voor ouders een leuke plek om naar toe te gaan. Even spelen in het water, een ijsje halen en weer terug naar huis: een perfecte activiteit voor tijdens een hittegolf. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.