Zijn leven ademde ARC

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat op 92-jarige leeftijd ons erelid Gerrit Verschuur is overleden. Gerrit werd op 19 augustus 1925 geboren in de Steenstraat en zag vanuit zijn wieg het veld van wat 'zijn club' zou worden.

Op 1 augustus 1941, midden in de oorlog, werd hij lid; begon als lijnentrekker en voetbalde slechts een vijftal jaren. Op 25-jarige leeftijd hing hij zijn 'kicks' aan de wilgen en ging besturen. Dat heeft hij in totaal 6474 dagen gedaan. Elke dag met passie. ARC was 'zijn club'. Bij zijn afscheid als bestuurslid werd hij op 22 maart 1965 zeer terecht benoemd tot erelid.

Met Gerrit over ARC praten was een feestje. Voor de presentatiegids mocht ik hem twee maal interviewen en een vraag was vaak voldoende voor vele prachtige anekdotes en oude verhalen. Hij genoot ervan om over ARC te vertellen. Als ondersteuning had hij altijd mooie schriftjes, die je vroeger bij de betere kantoorboekhandel kocht, met oude notulen om die te raadplegen en er uit voor te lezen. 

Naast besturen mocht Gerrit ook graag schrijven over de historie van de club. In de ARC Klanken en jubileumboeken schreef hij menig verhaal. Al zijn pennenvruchten waren gebaseerd op zorgvuldige research. Hij heeft veel over de geschiedenis van ARC gevonden in talloze archieven. Daarmee bewees hij ons archief een grote dienst. Ook was hij de zeer actief voor de toto/lotto binnen ARC. "Het daaraan meedoen als christelijke vereniging is een pittige discussie geweest in het bestuur. Toch heeft het ons geen windeieren gelegd", sprak Gerrit vorig jaar bij zijn 75-jarig lidmaatschap.

Hij is dus 76 jaar lid geweest van 'zijn ARC' en daar was hij beretrots op. Hij had respect voor alle vrijwilligers. De laatste jaren kwam hij niet meer op de velden. Toch volgde hij ARC op de voet. Afgelopen zaterdag speelde ARC 1 met een door Gerrit gesponsorde bal. Die geste deed hij jaarlijks. De club was zijn leven. De laatste jaren waren zowel privé als qua gezondheid niet makkelijk. Gerrit Verschuur was een bijzonder mens en ARC is hem heel veel dank verschuldigd.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere nabestaanden veel sterkte en bemoediging toe in deze dagen.

Gerrit: je was een topper!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.