Wijken- en Kernenbelangen nieuwe partij Peter Bontekoe

Wijken en Kernenbelangen (WKB) is de nieuwe politieke partij van het Boskoopse raadslid Peter Bontekoe. Aan het AD vertelt hij dat hij in 2022 graag mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Bontekoe tot 2020 als eenmansfractie (Lijst Bontekoe) verder zou gaan, hij wilde zijn voorkeursstemmen niet verloren laten gaan. In december 2018 werd hij uit de fractie van Nieuw Elan gezet, in 2017 verliet hij zelf de fractie van het CDA. 

Hij staat bekend om zijn duidelijke standpunten en het niet afwijken van een ingeslagen koers. Met WKB wil hij opkomen voor de wijken en kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Hij vind dat deze de afgelopen jaren uit het zicht zijn verdwenen bij het college van b en w, meldt hij aan het AD.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.