Van Keeken schoenen logo
Tip!

Van Keeken schoenen

Van Keeken
Door de jaren heen heeft kwaliteit altijd hoog in het vaandel gestaan en dat staat het nu nog steeds! Inmiddels al vijf generaties lang. 

De eerste generatie van Keeken begon ongeveer 200 jaar geleden met schoenen maken, verkopen en herstellen. De gebroeders van Keeken (derde generatie) richtten zich, naast schoenreparatie en pedicure, meer op het verkopen van schoenen in de winkel aan de Schoolstraat nr. 8 

Rond 1954 werd de winkel aan de van Mandersloostraat geopend. Dit was alleen het rechter gedeelte van de winkel zoals die nu is. Later heeft Dhr. N. van Keeken de winkel op de hoek erbij betrokken zodat er één groot pand ontstond. 

Het pand in de schoolstraat werd gesloopt en alle aandacht werd nu op de van Mandersloostraat gericht. De 4e generatie (C. van Keeken) diende zich in de 70-er jaren aan en nam de zaak over. Sinds 2000 staat de 5e generatie (C.N. van Keeken) - na een leertraject op vele gebieden van het schoenenvak - aan het roer.

Van Keeken schoenen Alphen aan den Rijn
Van Keeken schoenen staat voor fashion & quality, al generaties lang! De kwaliteitsmerken worden met oog voor vakmanschap en mode geselecteerd. Ze houden vast aan hun kernwaarden die gelden bij hun in de winkel: de klant moet blij worden van de producten die zij in de winkel aanbieden. Het kiezen van de juiste schoen voor jouw voeten is niet voor iedereen zo eenvoudig. Kennis van voeten en van schoenen zijn vereist. Daarom hebben zij ook zo veel ervaren verko(o)p(st)ers die je met alle plezier adviseren en blij maken met het juiste advies. Maar ook daarna, wanneer je de schoenen gaat dragen wil je lang kunnen genieten van je aankoop. zij zullen er alles aan doen om dit voor je te bereiken! 

Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn. 

Sophie werd in de winkel gegrepen door een passie voor comfort, ‘goede schoenen’ en vooral de voetklachten waar klanten mee naar de winkel kwamen. Sophie voelde de behoefte om klanten antwoord te kunnen geven op hun vragen over hoe klachten ontstaan. “Het is belangrijk om daar aandacht aan te geven. Als je namelijk weet waar een klacht vandaan komt, dan weet je ook hoe je dit kunt opvangen met de juiste schoenen.”

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen

Sophie blijft ’s middags in de winkel staan om klanten te helpen en ze is nauw betrokken bij de inkoop en leveranciers van merken. “Het contact met hun leveranciers is erg goed, we helpen hen ook in het vernieuwen en verder ontwikkelen van schoenen,” aldus Sophie.

Hielproblemen die vaak voorkomen

Hielpijn is een veel voorkomende voetklacht. Er zijn verschillende oorzaken, maar vaak betreft het overbelasting van de hiel of voetpezen, wat zorgt voor problemen. Dit kan resulteren in een ontsteking aan de peesplaat onder de voet of aan de aanhechting onder de hak (hielspoor). 

De pijn is vaak extra erg in de ochtend bij de eerste stappen na het opstaan. De klachten worden hierna wat minder om aan het einde van de dag weer toe te nemen. Het is belangrijk om niet te lang met deze klachten te blijven lopen, maar te onderzoeken wat de oorzaak is. 

Bij hielklachten gaat het vaak om peesklachten. Pezen zijn slechter doorbloed dan spieren. Het herstel duurt daarom vaak langer. Professioneel advies bij hielproblemen is belangrijk. Met het dragen van de juiste schoenen of steunzolen kan je de hiel ontlasten en verlichting bieden. 

Platvoeten bij kinderen

Het hebben van soepele platvoeten hoort bij de natuurlijke ontwikkeling van de kindervoet. Vaak zijn ouders echter ongerust als ze naar de voetstand van hun kinderen kijken. Zij vergelijken de stand met hun eigen voeten. Kinderen zijn in de groei en ook de stand van de voeten hoort bij dit proces. 

Voor ongeruste ouders is het fijn om de voeten van hun kind door een podoloog te laten checken en zich te laten informeren over de natuurlijke ontwikkeling van de voet. 

Er is een reden om te behandelen als pijnklachten aanwezig zijn of als een kind vaak valt of snel vermoeid is tijdens een dagje pretpark. Ook wanneer de stand van de voeten met de jaren platter, in plaats van minder plat wordt kan dit een reden voor behandeling zijn.

Symptomen worden vroegtijdig opgemerkt bij regelmatige monitoring. Wil je de voeten van jouw kind laten monitoren om de ontwikkeling hiervan in de gaten te houden? Neem dan gerust eens contact op met Sophie. 

Sophie van der Vegt - Van Keeken

Registerpodoloog

sophie@vankeekenschoenen.nl 

0172-473077

 

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in