SlowRun Alphen aan den Rijn
Advertorial Sport

SlowRun: een ontspannen en toegankelijke bewegingsvorm voor alle vrouwen in Alphen aan den Rijn

Er is een bewegingsinitiatief speciaal ontworpen voor vrouwen die hun weg naar een actiever leven willen vinden, ongeacht hun conditie. SlowRun, onder leiding van de enthousiaste trainster Annemiek van Zoomeren, biedt een vriendelijke en ondersteunende omgeving voor vrouwen met diverse achtergronden. Of het nu gaat om gezondheidsproblemen, overgewicht, of moeilijkheid om jezelf te motiveren.

"SlowRun is specifiek gericht op vrouwen die graag (weer) in beweging willen komen," legt Annemiek uit. SlowRun biedt een gemeenschappelijke ervaring, waarbij looptechniek, ademoefeningen en yoga worden gecombineerd om weer verbinding te maken met je lichaam. 

Iedere woensdag- en vrijdagochtend is er een les voor dames met een wat lagere conditie. Maandagavond zijn er lessen voor gevorderden en zal er wat sneller worden gelopen! “De jongste is nu 25 en de oudste is 71, dus het is voor alle leeftijden”, aldus Annemiek.

Voordelen

De voordelen van SlowRun zijn divers en richten zich op het opbouwen van conditie op een rustige manier, het leren luisteren naar de signalen van je lichaam, het vermijden van prestatiedruk en simpelweg genieten van het ontspannen lopen. Fysieke voordelen zijn onder andere een verbeterde conditie en gestimuleerde botdichtheid. “Ook een groot voordeel is de gezelligheid”, vertelt Annemiek met een lach.

10-weekse training

De SlowRun-reis begint met een 10-weekse training, gericht op het opbouwen van de basisbewegingen van SlowRun. Na deze fase kunnen deelnemers doorgaan met losse lessen, waardoor ze hun nieuwe bewegingsroutine kunnen handhaven en blijven genieten van de voordelen.

De 10-weekse cursus begint op 18 april, dus schrijf je hier in!

PowerWalken

Voor degenen die een alternatieve, maar even effectieve bewegingsvorm willen proberen, biedt Annemiek ook PowerWalken aan. Hierbij loop je in een stevig tempo, maar ren je niet. Toch is er bewezen dat je op deze manier net zoveel calorieën verbrand. Deze laagdrempelige benadering is geschikt voor iedereen, ongeacht het fitnessniveau. PowerWalken biedt voordelen zoals afslanken, het verbeteren van de conditie, het versterken van het hart, het opbouwen van zelfvertrouwen, en nog veel meer.

Meer lezen over alles rondom SlowRun? Klik hier voor de website!

slowrun .png


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.