Restaurant 's Molenaarsbrug logo
Tip!

Restaurant 's Molenaarsbrug

's Molenaarsbrug
Restaurant 's Molenaarsbrug staat bekend om de verfijnde keuken en de gastvrije en sfeervolle ambiance. De kaart wisselt per seizoen en omvat seizoensverse gerechten die met vakmanschap worden bereid.

Bij zomerweer wordt de kun je ook gebruik maken van het terras waar je aan de oever van de Rijn ontspannen kunt genieten de gerechten en de wijnkaart.


Openingstijden

Maandag       12:00 - 15:00       17:00 - 21:00
Dinsdag       12:00 - 15:00       17:00 - 21:00
Woensdag       12:00 - 15:00       17:00 - 21:00
Donderdag       12:00 - 15:00       17:00 - 21:00
Vrijdag       12:00 - 15:00       17:00 - 21:00
Zaterdag               17:00 - 22:00
Zondag               12:00 - 21:00

Op de hoek van de Heimanswetering en de Oude Rijn ligt restaurant ’s Molenaarsbrug, een karakteristiek pand op een unieke locatie. Wij zijn er voor een verrukkelijke lunch, een heerlijk avondje uiteten, een uitgebreide zakenlunch of -bijeenkomst, uw huwelijk of uw privéfeest. U kunt natuurlijk ook zomaar een keertje aan komen varen en uw boot aanleggen aan ons sfeervolle terras.

Openingstijden

Oktober t/m april    
Maandag gesloten  
Dinsdag 17.00 - 22.00 uur  
Woensdag 12.00 - 22.00 uur  
Donderdag 12.00 - 22.00 uur  
Vrijdag 12.00 - 22.00 uur  
Zaterdag 17.00 - 22.00 uur  
Zondag 17.00 - 22.00 uur  
     
Mei t/m september    
Maandag gesloten  
Dinsdag 12.00 - 22.00 uur  
Woensdag 12.00 - 22.00 uur  
Donderdag 12.00 - 22.00 uur  
Vrijdag 12.00 - 22.00 uur  
Zaterdag 12.00 - 22.00 uur  
Zondag 12.00 - 22.00 uur  

Voor gezelschappen zijn andere openingstijden mogelijk

s-Molenaarsbrug-begin-jaren-50-SLIDERMOLEN_56.jpg

's Molenaarsbrug is al lange tijd een begrip in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het restaurant kent een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1650. Benieuwd hoe 's Molenaarsbrug veranderde van een herberg met paardenstallen en aanlegplaatsen voor de trekschuit tot een volwaardig restaurant? We nemen je mee terug in de tijd.

Herberg De Vergulden Roskam
In 1654 wordt in geschiedenisboeken voor het eerst gesproken over een herberg op de plek van het huidige 's Molenaarsbrug. Herberg De Vergulden Roskam. Een toepasselijke naam, want je kon er je paard en rijtuig stallen. Aan het erf legde de trekschuit aan, een schip dat vanaf de wal werd voortgetrokken. Later legden de stoombootdiensten hier aan.

Op 17 oktober 1860 krijgt de herberg officieel vergunning voor logement. Gasten kunnen vanaf nu tegen betaling overnachten op het erf.

Een nieuw pand, een nieuwe naam
Rond 1865 is het logement nagenoeg volledig afgebroken. Alleen de binnenmuren uit de 17e eeuw bleven gespaard. Na de heropbouw is het pand onherkenbaar veranderd. Er staat een haast compleet nieuw pand en de stallen zijn verdwenen. Restaurant 's Molenaarsbrug is geboren.

Het perceel krijgt in de jaren hierna verschillende eigenaren die ieder hun eigen plannen trekken. Zo brengt een van de eigenaren de paardenstallen terug en heeft er zelfs voor bepaalde tijd een slijterij aangrenzend aan de herberg gezeten. Rond 1890 start weer een andere eigenaar het eerste cateringbedrijf van de gemeente, die toen nog Oudshoorn heette in plaats van Alphen aan den Rijn. Hij leverde diners en soupers aan huis. 

De serre, het balkon en het torentje
Een aantal jaar later, in 1913, krijgt de herberg nogmaals een ingrijpende vernieuwing. De kenmerkende serre, het balkon en het torentje worden aangebouwd.

 Interieur-van-het-s-Molenaarsbrug-in-de-jaren-30-SLIDERMOLEN_56.jpgHet-karakteristieke-torentje-en-balkon-in-de-jaren-60-SLIDERMOLEN_56.jpg

Uitstekende jaren
Op 17 mei 1950 opent vogelpark Avifauna aan de overkant van de Rijn. Drie jaar lang traden hier bijna wekelijks bekende Nederlandse en buitenlandse artiesten op. Bezoekers die van ver kwamen, overnachtten graag bij 's Molenaarsbrug. Mede dankzij deze periode is de waarde van het perceel opgelopen van ƒ2.500 naar ƒ70.000. 

's Molenaarsbrug in de familie
In 1966 verkocht de toenmalige eigenaar van 's Molenaarsbrug het perceel aan Bon Zaal. Bon werkt op dat moment al jaren in het restaurant en kent ‘s Molenaarsbrug door en door. Zeventien jaar later geeft hij het restaurant door aan zijn zoon, Jan Zaal. Weer een aantal jaar later komt ook dochter Willemien Zaal de zaak in.

In 2017 komt het restaurant in handen van de derde generatie van de familie Zaal. Selina en Martin Kalkhoven noemen zich vanaf nu de trotse eigenaren van restaurant 's Molenaarsbrug. Jan en Willemien, de vader en tante van Selina, genieten vanaf dat moment van hun welverdiende pensioen, maar blijven desondanks op de achtergrond betrokken.

Martin en Selina hebben 's Molenaarsbrug nieuw leven ingeblazen door het restaurant van top tot teen aan te pakken. Benieuwd naar het nieuwe 's Molenaarsbrug? Kom gerust eens langs.

IMG_1193-2[18171].jpg

Zaken doen tijdens een uitgebreide lunch met uw relatie of een zakelijk evenement in een uw eigen aparte ruimte? Kom binnen in de prettige ambiance van ons restaurant of bespreek een van onze zalen.

Klik voor onze zakelijk brochure. Hierin treft u de zalen, onze capaciteit, de mogelijke opstellingen en vergaderarrangementen.

IMG_1048-2[18170].jpg

Uw zakelijke lunch

Bij ’s Molenaarsbrug kunt u de tijd nemen voor uw zakelijke lunch. Wij serveren naar keuze een menu bestaande uit één tot drie gangen. Onze chefs zorgen voor een vlotte doorstroom van uw gerechten. Zo kunt zelf bepalen hoe lang uw zakenlunch mag duren. Bekijk hier onze lunchkaart

Uw zakelijke evenement
Of het nu gaat om een interne bedrijfspresentatie, een onthulling of een afscheidsreceptie van een collega, ’s Molenaarsbrug biedt u een unieke locatie. Wij beschikken over drie zalen met een capaciteit variërend van acht tot tweehonderd personen. In overleg kunt u gebruik maken van onze vergaderhulpmiddelen. 

Overige vragen?
Heeft u vragen of wilt u het vergaderarrangement reserveren? Neem dan contact op met Selina Kalkhoven om uw wensen te bespreken.

 's molenaarsbrug huwelijk.jpg

Bent u op zoek naar een unieke locatie om te trouwen of om uw huwelijk opnieuw te vieren? Geniet bij 's Molenaarsbrug van de mooiste dag van uw leven!

Restaurant 's Molenaarsbrug is een karakteristiek pand op een unieke locatie. Met een terras aan het water, een sierlijk balkon en het kenmerkende torentje heeft ‘s Molenaarsbrug voldoende mogelijkheden voor binnen- en buitenfotografie. Onze trouwzaal biedt ruimte aan ongeveer tachtig personen. Maar u kunt er ook voor kiezen een deel van uw dag buiten op ons terras door te brengen.

Trouwen aan het water
Hoe fantastisch zou het zijn om onder een helderblauwe hemel uw trouwfeest te vieren? Op ons terras is hier alle mogelijkheid toe. Geniet samen met familie en vrienden van een diner met uitzicht over het water. Of maak uw dag extra bijzonder door te arriveren per boot. Elke bruiloft of trouwfeest is uniek. Wij helpen u graag bij het verwezenlijken van uw dromen. 

Bereikbaarheid
's Molenaarsbrug ligt aan de rand van Alphen aan den Rijn en is via de ringweg goed aan te rijden. Naast het restaurant is een gratis parkeergelegenheid. Ook iets verderop in de straat is er plaats voor uw auto. 

Meer informatie?
Neem contact op met Selina Kalkhoven om jullie wensen te bespreken of een rondleiding aan te vragen.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in