Josh Walet

19-jarige verdachte aangehouden na rommelen aan elektrische fiets

Op vrijdagochtend 6 januari kreeg de politie een melding dat er twee personen aan een elektrische fiets aan het rommelen waren. Er werd één verdachte aangehouden.

De melding ging om twee personen die, aan de achterzijde van de Action bij de Ridderhof in Alphen aan den Rijn, verdacht aan het rommelen waren aan een elektrische fiets. Met een goed signalement, opgegeven door de melder, zijn de collega’s ter plaatse gegaan”, zo laat de politie weten.

Eenmaal ter plaatse zag de politie een man die voldeed aan het doorgegeven signalement, rijdend op een zwarte elektrische fiets. De verdachte, een 19-jarige man van Poolse afkomst, is hier aangehouden.

“Op het politiebureau verklaarde de man dat hij de fiets voor € 250 euro bij het station in Alphen aan den Rijn had gekocht”, vertelt de politie. “Na onderzoek bleek dat de zwarte elektrische fiets op 3 januari 2023 weggenomen is bij de ‘Appel’ bij het station in Alphen aan den Rijn.” De verdachte moest daarom op het politiebureau blijven en moet zich op een later moment bij de rechter melden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.