Josh Walet

20-jarige Alphenaar aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Maandag heeft het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland een verdachte aangehouden op verdenking van fraude met vaccinatiebewijzen. Het gaat om een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Volgens de politie heeft de 20-jarige Alphenaar valse vaccinatieregistratie aangemaakt, waardoor een burger onterecht over een QR-code is komen te beschikken. Op het moment dat de Alphenaar dat deed was hij werkzaam voor de GGD-GHOR.

De politie heeft de Alphenaar aangehouden nadat de GGD-GHOR aangifte tegen de medewerker heeft gedaan. Dezelfde dag kon de politie de man nog arresteren. De 20-jarige verdachte zit momenteel in hechtenis.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de verdenking. De politie laat weten dat deze vorm van fraude hoog opgenomen wordt en dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.