Algemeen

3 winnaars voorleeswedstrijd door naar provinciale ronde

Ook dit jaar heeft de Bibliotheek Rijn en Venen de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Ieder jaar weer een groot feest waar veel groep 7 en 8 leerlingen van diverse basisscholen aan meedoen.

Iedere school organiseert een eigen schoolfinale en stuurt vervolgens de schoolwinnaar naar de regionale finale. Vanwege het grote aantal deelnemers – maar liefst 26 scholen – heeft de Bibliotheek de finale verdeeld over 3 rondes.

Mooie verhalen leveren 3 winnaars op
Op zaterdag 2 februari vond de 1e finale plaats in Nieuwkoop en daar won Nienke van de Rehobothschool in Boskoop. Zij las prachtig voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten.
Een week later, op zaterdag 9 februari werd de 2e ronde gehouden in Hazerswoude-Dorp. De winnaar die dag was Lina van Basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Lina las voor uit Lampje van Annet Schaap.

Met de 3e ronde werden de finales afgesloten op zaterdag 16 februari, opnieuw in Nieuwkoop. De 3e winnaar was Nora van Basisschool De Zilveren Maan in Nieuwkoop, ook zij las voor uit het met de Gouden Griffel bekroonde Lampje van Annet Schaap.

De drie winnaars gaan door naar de provinciale wedstrijd in Leiden op woensdag 20 maart.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.