500 euro boete voor Alphense hondencoach na bijtincident

In juni 2017 vlogen twee Staffords een man en vrouw aan in Alphen aan den Rijn. De vrouw hield hier verwondingen in haar benen en billen aan over. Gister kreeg de vrouw die verantwoordelijk was voor de honden tijdens het uitlaten, een boete van 500 euro opgelegd door de rechter.

Het vrouwelijke slachtoffer vertelde tegen de rechter dat ondanks laserbehandelingen de littekens nog steeds zichtbaar zijn, meldt het Leidsch Dagblad. Door het bijtincident is de vrouw bang voor honden. De man kwam er iets beter vanaf, hij werd alleen gebeten in zijn arm. 

In de eerste instantie wilde het OM de vrouw geen straf opleggen voor het incident maar de OvJ heeft haar toch een geldboete opgelegd. Deze bedraagt 500 euro voorwaardelijk, meldt het Leidsch Dagblad. De officier vindt dat de hondencoach de honden beter onder controle had moeten houden en dat de honden te typeren zijn als gevaarlijke honden. Mocht zij nog een keer de fout in gaan dan moet ze de boete wel betalen.

De hondencoach vertelde tegen de rechter dat ze aan de schandpaal is genageld via sociale media. Ook liepen haar inkomsten via haar ondernememing terug. De Alphense laat de honden nu alleen nog uit met een muilkorf. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak vandaag 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie vandaag 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige vandaag 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige vandaag 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.

Calamiteiten vandaag 14:11

Politie treft nepwapen en vuurwerk aan bij groepje jongens

Op zondag 19 januari reageerde de politie op een melding van een groepje jeugd dat met een luchtdrukwapen aan het schieten zou zijn. Op de Hoflaan in Alphen heeft de politie drie jongens staande gehouden.