500 euro boete voor Alphense hondencoach na bijtincident

In juni 2017 vlogen twee Staffords een man en vrouw aan in Alphen aan den Rijn. De vrouw hield hier verwondingen in haar benen en billen aan over. Gister kreeg de vrouw die verantwoordelijk was voor de honden tijdens het uitlaten, een boete van 500 euro opgelegd door de rechter.

Het vrouwelijke slachtoffer vertelde tegen de rechter dat ondanks laserbehandelingen de littekens nog steeds zichtbaar zijn, meldt het Leidsch Dagblad. Door het bijtincident is de vrouw bang voor honden. De man kwam er iets beter vanaf, hij werd alleen gebeten in zijn arm. 

In de eerste instantie wilde het OM de vrouw geen straf opleggen voor het incident maar de OvJ heeft haar toch een geldboete opgelegd. Deze bedraagt 500 euro voorwaardelijk, meldt het Leidsch Dagblad. De officier vindt dat de hondencoach de honden beter onder controle had moeten houden en dat de honden te typeren zijn als gevaarlijke honden. Mocht zij nog een keer de fout in gaan dan moet ze de boete wel betalen.

De hondencoach vertelde tegen de rechter dat ze aan de schandpaal is genageld via sociale media. Ook liepen haar inkomsten via haar ondernememing terug. De Alphense laat de honden nu alleen nog uit met een muilkorf. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verlopen voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!