Algemeen

500 euro boete voor Alphense hondencoach na bijtincident

In juni 2017 vlogen twee Staffords een man en vrouw aan in Alphen aan den Rijn. De vrouw hield hier verwondingen in haar benen en billen aan over. Gister kreeg de vrouw die verantwoordelijk was voor de honden tijdens het uitlaten, een boete van 500 euro opgelegd door de rechter.

Het vrouwelijke slachtoffer vertelde tegen de rechter dat ondanks laserbehandelingen de littekens nog steeds zichtbaar zijn, meldt het Leidsch Dagblad. Door het bijtincident is de vrouw bang voor honden. De man kwam er iets beter vanaf, hij werd alleen gebeten in zijn arm. 

In de eerste instantie wilde het OM de vrouw geen straf opleggen voor het incident maar de OvJ heeft haar toch een geldboete opgelegd. Deze bedraagt 500 euro voorwaardelijk, meldt het Leidsch Dagblad. De officier vindt dat de hondencoach de honden beter onder controle had moeten houden en dat de honden te typeren zijn als gevaarlijke honden. Mocht zij nog een keer de fout in gaan dan moet ze de boete wel betalen.

De hondencoach vertelde tegen de rechter dat ze aan de schandpaal is genageld via sociale media. Ook liepen haar inkomsten via haar ondernememing terug. De Alphense laat de honden nu alleen nog uit met een muilkorf. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.