Doris Fotografie
Advertorial Wonen en bouwen

Aankoopmakelaar? Monique Wolvers staat voor je klaar!

Ruim vier jaar geleden begon ze voor zichzelf en nú al is ze genomineerd voor een VOA-award. De Alphense aankoopmakelaar Monique Wolvers vertelt over het begin van haar carrière, wat het inhoudt om aankoopmakelaar te zijn en waarom zij zo goed in dit vak past.

Monique is niet begonnen als aankoopmakelaar. Ze startte haar carrière als verkoopmakelaar bij Houtman en de Vogel. Na ruim acht jaar wilde ze verder groeien en heeft ze enige tijd bij Mooij Huis Makelaardij gewerkt.

Een eigen bedrijf

Monique besloot in 2018 om voor zichzelf als aankoopmakelaar te beginnen. “Wat best eng is, want dan heb je dus geen inkomsten”, vertelt ze. “Ik heb toen ook een korte periode als ZZP’er gewerkt bij een startende makelaar in Alphen. Vanuit die hoek ben ik gestart en ik moet zeggen, ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

Een eigen bedrijf opstarten en draaiende krijgen is niet altijd makkelijk, merkte Monique. “Ik heb alles wat je je maar kunt bedenken gedaan om wat naamsbekendheid te krijgen. Ik heb op de Jaarmarkt gelopen met een actie. Ik heb geflyerd, uren lang gelopen. Kennissessies en startersdagen van de KVK gevolgd, Rabobank ontbijtjes, social media advertenties. Ik heb zelfs bij een café gezeten en een soort inloopmiddag georganiseerd voor vragen. Niemand. Het was echt trial-and-error”, vertelt ze. Na veel ‘trials’ begon het dan toch te lopen en weet ze al jaren mensen blij te maken met een nieuw huis.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

MoniqueWolvers-64.jpg
Foto: Doris Fotografie

Van wensenlijstje naar droomhuis

Maar wat houdt haar baan eigenlijk in? Monique legt uit: “Ik ben eigenlijk in dienst bij de kopende partij. Ik ga, met een wensenlijstje van de klant in de hand, op zoek naar hun droomhuis.” Ook komt het soms voor dat mensen al een huis op het oog hebben en zij Monique vragen het huis waar ze verliefd op zijn geworden aan te kopen. “Dan schuif ik alles opzij. ’s Avonds een kennismaking, ’s ochtends nog een bezichtiging. Als er een bal op de stip ligt voor een doel, mag je later nooit tegen jezelf zeggen, ‘had ik maar'. Ik ga er dan echt voor”, aldus Wolvers.

Met haar klanten doorloopt Monique als aankoopmakelaar het hele aankoopproces. “Ik adviseer in het bieden en plaats dan het bod en daarna doe ik de onderhandelingen. Als er een overeenkomst is, komt er wanneer noodzakelijk, nog een keuring. Een goede bouwkundige kennis is eigenlijk onmisbaar als aankoopmakelaar. Pas dan kun je een goed advies geven. De taxatie: je houdt alles in de gaten zodat het voor de klant uiteindelijk het meest gunstig uitpakt”, legt Monique uit. “Soms maakt € 5.000,- echt het verschil en het is fantastisch om daar dan mee te kunnen helpen. Goed contact met de hypotheekadviseur is hierbij ook onmisbaar. Dankzij mijn grote netwerk kan ik hierin ook adviseren."

Geknipt voor het vak

“De afwisseling in dit werk maakt dat dit echt een baan voor mij is. Ik vind echt alles leuk, ik kan niets verzinnen wat ik niet leuk vind aan mijn werk”, glundert Monique. “Dit is gewoon helemaal mijn ding. Het beetpakken van A-Z en verschillende prioriteiten stellen, dat maakt het zo leuk.” Ze vertelt ook dat de sleuteloverdracht bij de notaris altijd een euforisch moment is. “Er is wel eens een kindje geweest die al jaren met zijn oma op één kamer sliep en hij kreeg het bericht dat ik een huis voor ze had aangekocht. De tranen schoten in zijn ogen omdat hij eindelijk een eigen kamer zou krijgen. Die foto van dat moment hangt bij mij op kantoor. Dat moment zal ik echt nooit meer vergeten”, aldus Wolvers. "Ik kijk er nog regelmatig naar. Het is natuurlijk prachtig dat ik een pastorie in Zegveld heb aangekocht voor rond € 1.000.000, maar dit kleine geluk van díe jongen zijn eerste kamertje, dat raakt mij echt."

De tekst loopt door onder de afbeelding.

monique plaatst bord tuin.jpg
Foto: Doris Fotografie

Dat Monique gemaakt is voor dit vak bevestigen haar klanten ook. “Vaak hoor ik dat vooral het persoonlijke contact waarbij ik kijk vanuit het perspectief van de klant, mij een fijne aankoopmakelaar maakt”, legt ze uit. “Ik denk bij alles: hoe zou ik dit zelf vinden? Ik geef soms ook het advies om iets niet te doen.” Ook haar jarenlange ervaring, juist in de verkoop, helpt haar als aankoopmakelaar. “Ik snap hoe de verkoper denkt en de processen daarachter. En dan weet dat je soms de schuurplekken op kan zoeken om er toch het beste uit te halen voor de klant”, vertelt Monique.

VOA-award

Nu, slechts vier jaar nadat ze voor zichzelf is begonnen, is Monique Wolvers genomineerd voor een VOA-award. “Ik vind het echt super gaaf dat andere Alphense ondernemers op míj gestemd hebben”, vertelt Monique trots. Ze maakt, net als Stefanie Zuidberg van Steefig en Simcha Rozema van SIMCHA, kans op een award in de categorie ZZP’ers. “Van niemand aan je tafel bij een inloopmiddag, tot een succesvol bedrijf en dan ook nog genomineerd worden voor een VOA-award. Echt heel gaaf”, sluit Monique af.

Ben jij op zoek naar een huis of heb jij je droomhuis op het oog? Monique helpt je graag. Neem contact op via info@moniquewolvers.nl, 06-14779292, of kijk op www.moniquewolvers.nl.

VOA-02.jpg
Foto: ByMip / VOA

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!