Doris Fotografie
Advertorial Wonen en bouwen

Aankoopmakelaar? Monique Wolvers staat voor je klaar!

Ruim vier jaar geleden begon ze voor zichzelf en nú al is ze genomineerd voor een VOA-award. De Alphense aankoopmakelaar Monique Wolvers vertelt over het begin van haar carrière, wat het inhoudt om aankoopmakelaar te zijn en waarom zij zo goed in dit vak past.

Monique is niet begonnen als aankoopmakelaar. Ze startte haar carrière als verkoopmakelaar bij Houtman en de Vogel. Na ruim acht jaar wilde ze verder groeien en heeft ze enige tijd bij Mooij Huis Makelaardij gewerkt.

Een eigen bedrijf

Monique besloot in 2018 om voor zichzelf als aankoopmakelaar te beginnen. “Wat best eng is, want dan heb je dus geen inkomsten”, vertelt ze. “Ik heb toen ook een korte periode als ZZP’er gewerkt bij een startende makelaar in Alphen. Vanuit die hoek ben ik gestart en ik moet zeggen, ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

Een eigen bedrijf opstarten en draaiende krijgen is niet altijd makkelijk, merkte Monique. “Ik heb alles wat je je maar kunt bedenken gedaan om wat naamsbekendheid te krijgen. Ik heb op de Jaarmarkt gelopen met een actie. Ik heb geflyerd, uren lang gelopen. Kennissessies en startersdagen van de KVK gevolgd, Rabobank ontbijtjes, social media advertenties. Ik heb zelfs bij een café gezeten en een soort inloopmiddag georganiseerd voor vragen. Niemand. Het was echt trial-and-error”, vertelt ze. Na veel ‘trials’ begon het dan toch te lopen en weet ze al jaren mensen blij te maken met een nieuw huis.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

MoniqueWolvers-64.jpg
Foto: Doris Fotografie

Van wensenlijstje naar droomhuis

Maar wat houdt haar baan eigenlijk in? Monique legt uit: “Ik ben eigenlijk in dienst bij de kopende partij. Ik ga, met een wensenlijstje van de klant in de hand, op zoek naar hun droomhuis.” Ook komt het soms voor dat mensen al een huis op het oog hebben en zij Monique vragen het huis waar ze verliefd op zijn geworden aan te kopen. “Dan schuif ik alles opzij. ’s Avonds een kennismaking, ’s ochtends nog een bezichtiging. Als er een bal op de stip ligt voor een doel, mag je later nooit tegen jezelf zeggen, ‘had ik maar'. Ik ga er dan echt voor”, aldus Wolvers.

Met haar klanten doorloopt Monique als aankoopmakelaar het hele aankoopproces. “Ik adviseer in het bieden en plaats dan het bod en daarna doe ik de onderhandelingen. Als er een overeenkomst is, komt er wanneer noodzakelijk, nog een keuring. Een goede bouwkundige kennis is eigenlijk onmisbaar als aankoopmakelaar. Pas dan kun je een goed advies geven. De taxatie: je houdt alles in de gaten zodat het voor de klant uiteindelijk het meest gunstig uitpakt”, legt Monique uit. “Soms maakt € 5.000,- echt het verschil en het is fantastisch om daar dan mee te kunnen helpen. Goed contact met de hypotheekadviseur is hierbij ook onmisbaar. Dankzij mijn grote netwerk kan ik hierin ook adviseren."

Geknipt voor het vak

“De afwisseling in dit werk maakt dat dit echt een baan voor mij is. Ik vind echt alles leuk, ik kan niets verzinnen wat ik niet leuk vind aan mijn werk”, glundert Monique. “Dit is gewoon helemaal mijn ding. Het beetpakken van A-Z en verschillende prioriteiten stellen, dat maakt het zo leuk.” Ze vertelt ook dat de sleuteloverdracht bij de notaris altijd een euforisch moment is. “Er is wel eens een kindje geweest die al jaren met zijn oma op één kamer sliep en hij kreeg het bericht dat ik een huis voor ze had aangekocht. De tranen schoten in zijn ogen omdat hij eindelijk een eigen kamer zou krijgen. Die foto van dat moment hangt bij mij op kantoor. Dat moment zal ik echt nooit meer vergeten”, aldus Wolvers. "Ik kijk er nog regelmatig naar. Het is natuurlijk prachtig dat ik een pastorie in Zegveld heb aangekocht voor rond € 1.000.000, maar dit kleine geluk van díe jongen zijn eerste kamertje, dat raakt mij echt."

De tekst loopt door onder de afbeelding.

monique plaatst bord tuin.jpg
Foto: Doris Fotografie

Dat Monique gemaakt is voor dit vak bevestigen haar klanten ook. “Vaak hoor ik dat vooral het persoonlijke contact waarbij ik kijk vanuit het perspectief van de klant, mij een fijne aankoopmakelaar maakt”, legt ze uit. “Ik denk bij alles: hoe zou ik dit zelf vinden? Ik geef soms ook het advies om iets niet te doen.” Ook haar jarenlange ervaring, juist in de verkoop, helpt haar als aankoopmakelaar. “Ik snap hoe de verkoper denkt en de processen daarachter. En dan weet dat je soms de schuurplekken op kan zoeken om er toch het beste uit te halen voor de klant”, vertelt Monique.

VOA-award

Nu, slechts vier jaar nadat ze voor zichzelf is begonnen, is Monique Wolvers genomineerd voor een VOA-award. “Ik vind het echt super gaaf dat andere Alphense ondernemers op míj gestemd hebben”, vertelt Monique trots. Ze maakt, net als Stefanie Zuidberg van Steefig en Simcha Rozema van SIMCHA, kans op een award in de categorie ZZP’ers. “Van niemand aan je tafel bij een inloopmiddag, tot een succesvol bedrijf en dan ook nog genomineerd worden voor een VOA-award. Echt heel gaaf”, sluit Monique af.

Ben jij op zoek naar een huis of heb jij je droomhuis op het oog? Monique helpt je graag. Neem contact op via info@moniquewolvers.nl, 06-14779292, of kijk op www.moniquewolvers.nl.

VOA-02.jpg
Foto: ByMip / VOA

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.