Josh Walet

Aantal geregistreerde misdrijven is in 2019 gestegen

De politie heeft het aantal misdrijven van het jaar 2019 bekendgemaakt. Landelijk is het geregistreerde aantal misdrijven met 4% gestegen in vergelijking met 2018. In Alphen steeg het aantal misdrijven afgelopen jaar ook, maar dat komt ook door de verhoogde aangiftebereidheid.

In 2019 vonden er in Nederland ruim 800.000 misdrijven plaats, waarvan 4001 in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is een stijging van 7,8% ten opzichte van 2018, een hardere stijging dan het landelijk gemiddelde. De politie laat weten dat de stijging te verklaren valt door de verhoogde aangiftebereidheid. Het team van politie Alphen heeft hier in 2019 hard voor gewerkt.

Misdrijven en overlast
In de gemeente is er een toename van het aantal winkelmisdrijven, wat waarschijnlijk komt doordat winkeliers nu sneller bereid zijn om aangifte te doen. Ook is er meer aangifte gedaan van vernielingen en drugshandel. Verder gaat Alphen mee met de landelijke trend, waar er een toename zichtbaar is in het aantal fraudemisdrijven. In totaal werd er van 389 fraudemisdrijven aangifte gedaan in Alphen in 2019, terwijl dat er in 2018 nog 249 fraudemisdrijven betrof.

Opvallend is de stijging van het aantal meldingen met betrekking tot overlast, ook een landelijke trend. In 2019 werd er in totaal 2044 keer aangifte gedaan voor overlast, waaronder overlast door verwarde personen, overlast van jeugd en overlast in verband met drugs. Een jaar eerder registreerde de politie nog 1726 keer overlast.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!