Josh Walet

Aantal geregistreerde misdrijven is in 2019 gestegen

De politie heeft het aantal misdrijven van het jaar 2019 bekendgemaakt. Landelijk is het geregistreerde aantal misdrijven met 4% gestegen in vergelijking met 2018. In Alphen steeg het aantal misdrijven afgelopen jaar ook, maar dat komt ook door de verhoogde aangiftebereidheid.

In 2019 vonden er in Nederland ruim 800.000 misdrijven plaats, waarvan 4001 in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is een stijging van 7,8% ten opzichte van 2018, een hardere stijging dan het landelijk gemiddelde. De politie laat weten dat de stijging te verklaren valt door de verhoogde aangiftebereidheid. Het team van politie Alphen heeft hier in 2019 hard voor gewerkt.

Misdrijven en overlast
In de gemeente is er een toename van het aantal winkelmisdrijven, wat waarschijnlijk komt doordat winkeliers nu sneller bereid zijn om aangifte te doen. Ook is er meer aangifte gedaan van vernielingen en drugshandel. Verder gaat Alphen mee met de landelijke trend, waar er een toename zichtbaar is in het aantal fraudemisdrijven. In totaal werd er van 389 fraudemisdrijven aangifte gedaan in Alphen in 2019, terwijl dat er in 2018 nog 249 fraudemisdrijven betrof.

Opvallend is de stijging van het aantal meldingen met betrekking tot overlast, ook een landelijke trend. In 2019 werd er in totaal 2044 keer aangifte gedaan voor overlast, waaronder overlast door verwarde personen, overlast van jeugd en overlast in verband met drugs. Een jaar eerder registreerde de politie nog 1726 keer overlast.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen gisteren 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels gisteren 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten gisteren 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige gisteren 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige gisteren 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.