InTeylingen

Afgelopen week 262 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn

GGD Hollands Midden heeft 262 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn gemeld in de afgelopen week. Doordat het aantal besmettingen flink blijft stijgen, is de situatie van ‘zorgelijk’ opgeschaald naar ‘ernstig’, en wordt de reguliere zorg met 40 procent afgeschaald.

Waar het vorige week nog om een lichte stijging van het nieuwe aantal coronabesmettingen ging, is het aantal afgelopen week wel flink gestegen van 174 besmettingen in week 40 naar 262 besmettingen in week 41. Op zaterdag werd het meeste aantal besmettingen gemeld: 61. Daarnaast zijn er ook 3 inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus.

Van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’

Doordat het aantal coronabesmettingen hard oploopt in de regio Hollands Midden, waar onze gemeente ook onder valt, is de situatie sinds afgelopen weekend niet langer ‘zorgelijk’, maar ‘ernstig’. Dit is het hoogste risiconiveau volgens het kaartje met de risiconiveau’s die de Rijksoverheid in het leven heeft geroepen. Ook de regio’s Utrecht, Zaanstreek-Waterland, Zuid-Holland Zuid zijn afgelopen weekend overgegaan naar ‘ernstig’. Dit gold al voor de regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden.

De situatie gaat van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn. Of als meer dan 10 procent van de afgenomen testen positief is. Mogelijk maakt het kabinet dinsdag nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, daar wordt nog druk overleg over gevoerd.

Afschalen reguliere zorg

Ziekenhuizen in de regio West, waar ook het Alrijne Ziekenhuis onder valt, zullen de reguliere zorg met 40 procent afschalen. Dit om de opname van coronapatiënten de komende periode mogelijk te houden. Het afschalen van de zorg heeft gevolgen voor niet-coronapatiënten, aangezien zij nu langer moeten wachten op een ingreep als een knie- of oogoperatie. Deze maatregel voorkomt wel dat acute zorg en zorg als transplantaties of ingrepen bij kankerpatiënten moeten worden stilgelegd als het aantal coronapatiënten blijft toenemen. Patiënten van wie de zorg wordt uitgesteld, horen dit zo spoedig mogelijk van hun eigen ziekenhuis.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Lees ook: Griep of corona: dit zijn de overeenkomsten en de verschillen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).