Afrikaanse klanten op afstand bediend vanuit Alphen

Het Alphense bedrijf SERA is al meer dan 25 jaar actief met een eigen vestiging in Kenya. Voor het eerst zijn daar nu bedrijven direct op de computers in Alphen gaan werken. 

Ook in Afrika heerst het coronavirus en wordt thuiswerken verplicht of gepromoot. Vrijwel alle bedrijven en organisaties werken daar nog met eigen servers, waardoor werken met een computer op afstand niet of nauwelijks mogelijk is. 

Een gerenommeerde fabrikant van ondermeer diergeneesmiddelen, heeft de stap gezet om 'in de cloud' te gaan werken. Alle data is verhuisd naar de servers in Nederland.

Het hoofdkantoor, filialen, thuiswerkers en medewerkers 'op de weg' in 3 landen, Kenya, Tazania en Zambia, hebben nu een directe verbinding met Alphen aan den Rijn. Ook in de meest afgelegen gebieden is nog te werken, zelfs met een eenvoudige 3G telefoonverbinding. 

Het bedrijf UltraVetis kreeg vorig jaar nog een prestieuze prijs van de regering op basis van een door Japan gesponsord kennis-programma voor Afrika. Ze werden genoemd als het best georganiseerde bedrijf uit de Oost-Afrikaanse regio.  

SERA levert zogenaamde ERP-software voor boekhouding, verkoop, productie etc. en een uitgebreid programma van internettoepassingen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: