VOA

Al ruim honderd dagen voorzitter van de VOA, Elles in ’t Veld blikt terug

Elles in ’t Veld is inmiddels al meer dan drie maanden voorzitter van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA). In het VOA-magazine blikt ze terug op haar eerste periode.

Een eerste tussenpeiling na 100 dagen presidentschap van wat er tot dan toe is bereikt, is gebruikelijk in de Verenigde Staten. Voor Elles in ’t Veld, de eerste vrouwelijke voorzitter van de VOA, reden om in het VOA-magazine op haar eerste periode van het voorzitterschap terug te blikken.

Een goed begin

Ondanks het begin van het voorzitterschap in een rare tijd als deze laat In ’t Veld zich niet kisten. Zij kijkt terug op een goede periode, ondanks dat de VOA niet het gebruikelijke programma kon afdraaien zoals netwerkbijeenkomsten, borrels en sportactiviteiten. In plaats daarvan was er voor In ’t Veld een andere uitdaging. “Ik denk dan aan de inspirerende webinars, de pubquiz en het informeren van leden via onze talrijke nieuwsbrieven en het behartigen van de belangen van ondernemend Alphen”, zegt In ’t Veld. De volgende stap is om, wanneer de pandemie voorbij is, met een vliegende start te beginnen aan het gebruikelijke programma.

Trots 

In ’t Veld kijkt in het interview in het VOA-magazine met trots terug op het coronaproof laten doorgaan van de jaarlijkse VOAWARDS, want ook dit was een nieuwe situatie. Waar normaliter Castellum gevuld is met 700 man, keken er nu 6.000 mensen vanuit huis. Daarnaast kon de online talkshow met burgemeester Liesbeth Spies en oud-premier Jan Peter Balkenende op veel positieve geluiden rekenen. 

Alphen Rent werd in een korte tijd ook op poten gezet als alternatief voor de afgelaste 20 van Alphen. “Onlangs renden we met 350 mannen en vrouwen de 20 van Alphen. Dat de samenwerking met andere partijen en met veel vrijwilligers in staat is dit, vaak ook nog eens in korte tijd, te organiseren geeft mij als voorzitter ontzettend veel energie”, zegt In ’t Veld. 

Het is voor ondernemers in het bijzonder een moeilijke periode vanwege corona. In ’t Veld krijgt veel energie wanneer zij kijkt hoe creatief en inventief Alphense ondernemers zijn. Maar zeker hoe zij de moed erin blijven houden om hun bedrijf overeind te houden. “Veel van mijn energie haal ik dus uit wat we doen als VOA en uit de inspiratie die ik krijg van medeondernemers.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.