Privéfoto

Alle Hens overgenomen: “Het wordt een zaak zoals Alphen die nog niet kent”

Sinds 27 december is het officieel: Alle Hens is overgenomen. Het restaurant, dat al 31 jaar bestaat, is nu in handen van verschillende eigenaren. En dat zijn zeker geen onbekenden in Alphen aan den Rijn.

Daniëlle van Bar Biefstro DAAN, Bart en Walter van Bar Amsterdam en Roderick van Schatjes hebben de handen ineen geslagen om van Alle Hens een speciale bar te maken voor een hele specifieke doelgroep. “Het wordt een stoere bar met een nostalgische dansvloer, speciaal voor dertigplussers”, vertelt Daniëlle. “Je herkent er binnenkort niets meer van terug.”

Klussen, klussen en nog eens klussen

In maart wil het viertal de nieuwe bar kunnen openen. Voor die tijd moet er nog wel een heleboel gebeuren. Daniëlle: “We zitten nu midden in de sloop. Het is rommelig, maar het gaat de goede kant op. Inmiddels hebben we de keuken gehalveerd om meer ruimte te creëren en volgende week hopen we te kunnen beginnen met opbouwen.”

Dat opbouwen leidt volgens Daniëlle tot een enorme transformatie. Naast de nieuwe, stoere bar en de nostalgische dansvloer komt er ook een gloednieuwe trap in het pand te staan. “Die moeten ze straks nog naar binnen zien te krijgen, en dan lassen ze hem hierbinnen nog goed in elkaar.”

Verder is het viertal en hun personeel nu druk bezig met de overkapping voor het achterste gedeelte van de zaak. Daar komen straks pooltafels en dartborden, zodat de gasten gezellig kunnen bijkletsen onder het genot van een drankje en een spelletje. In het midden van de zaak komt de nieuwe dansvloer, die bestaat uit gekleurde panelen die meedansen op de muziek. De nieuwe bar krijgt onder meer twee grote 1.000 liter tanks die helemaal worden verlicht. “Het wordt een zaak zoals Alphen die nog niet kent. We willen een echt wauw-moment creëren.”

Nieuwe naam

Maar er ontbreekt nog één essentieel ding: de naam voor de nieuwe zaak. Eerder vroegen de nieuwe eigenaren al aan Alphenaren om mee te denken over deze nieuwe naam, dit kon via Facebook. Inmiddels hebben ze een top 3 samengesteld, maar het kiezen is nog lastig: “Er zijn heel veel leuke namen binnengekomen en we zijn natuurlijk met zijn vieren. Dat maakt het maken van de keuze nog lastig.” Komende week willen ze de keuze gaan maken.

In maart kun je, als de coronamaatregelen het toelaten, vanaf 15:00 uur genieten van een hapje en een drankje en in het weekend kun je vanaf 22:00 uur ook komen dansen. De vorige eigenaar Robert Grootenhuijs hoeven we ook niet te missen, deze gaat verder met een project in het oude Dolce Vita.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.