Alphen akkoord met huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is niet blij met de huisvestingsverordening van Holland Rijnland, maar stemt in bij gebrek aan beter. Belangrijk is daarbij dat er inmiddels wordt gewerkt aan een betere regionale verordening.

Holland Rijnland, het regionale samenwerkingsverband waar Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, heeft de huidige huisvestigingsverordening aangepast. Omdat veel gemeenten veel meer willen wijzigen, wordt het komende jaar onderhandeld over hoe dat dan zou moeten. De regionale huisvestingsverordening gaat over de verdeling van sociale huurwoningen, doelgroepenbeleid en hoe om te gaan met urgent woningzoekenden.

In de gemeente Alphen aan den Rijn is de afgelopen jaren veel gebeurd. Kantoorpanden zijn omgebouwd naar woningen voor vooral starters en urgente doelgroepen. Sociale huurwoningen zijn nieuw gebouwd in het Stadshart Lage Zijde en in de Stationsomgeving. Voor nieuwbouwlocaties geldt een minimaal aandeel voor sociale huurwoningen van 25 procent.

Wethouder Gerard van As wil wel sociale huurwoningen bouwen, maar heeft te maken met een gebrek aan locaties, weinig medewerking van de provincie Zuid-Holland en steeds meer druk door veel nieuwe doelgroepen. “Er is woningnood vooral voor lage en middeninkomens”, zegt de wethouder. “Woonforte wil graag bouwen en heeft daar ook het geld voor, maar zonder locaties kan dat niet.”

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:17

Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen. Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn.   

Evenementen vandaag 10:28

Ladies Night ‘Say yes to the dress’ in Alphense centrum

Dames uit Alphen en wijde omgeving, zet vrijdagavond 27 september een groot kruis in jullie agenda’s en regel oppas voor kinderen, huisdieren en mannen. Want Alphen aan den Rijn, en dan vooral de winkeliers in het Alphense centrum, maakt zich op voor de vierde Ladies Night.  

Natuur en recreatie vandaag 09:24

Een eigen IreneBos voor 80-jarige prinses

Op maandag 16 september heeft het NatuurCollege in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, een ode aan de natuur gebracht in Carré, Amsterdam. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden de prinses, in aansluiting hierop, haar eigen IreneBos als dank voor haar inzet voor de bomen en natuur.

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.