Alphen akkoord met huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is niet blij met de huisvestingsverordening van Holland Rijnland, maar stemt in bij gebrek aan beter. Belangrijk is daarbij dat er inmiddels wordt gewerkt aan een betere regionale verordening.

Holland Rijnland, het regionale samenwerkingsverband waar Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, heeft de huidige huisvestigingsverordening aangepast. Omdat veel gemeenten veel meer willen wijzigen, wordt het komende jaar onderhandeld over hoe dat dan zou moeten. De regionale huisvestingsverordening gaat over de verdeling van sociale huurwoningen, doelgroepenbeleid en hoe om te gaan met urgent woningzoekenden.

In de gemeente Alphen aan den Rijn is de afgelopen jaren veel gebeurd. Kantoorpanden zijn omgebouwd naar woningen voor vooral starters en urgente doelgroepen. Sociale huurwoningen zijn nieuw gebouwd in het Stadshart Lage Zijde en in de Stationsomgeving. Voor nieuwbouwlocaties geldt een minimaal aandeel voor sociale huurwoningen van 25 procent.

Wethouder Gerard van As wil wel sociale huurwoningen bouwen, maar heeft te maken met een gebrek aan locaties, weinig medewerking van de provincie Zuid-Holland en steeds meer druk door veel nieuwe doelgroepen. “Er is woningnood vooral voor lage en middeninkomens”, zegt de wethouder. “Woonforte wil graag bouwen en heeft daar ook het geld voor, maar zonder locaties kan dat niet.”

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:33

Getuigen gezocht voor inbraak Viswinkel Fizzi Herenhof

Op dinsdag 25 februari is er tussen 23:00 en 00:00 uur ingebroken bij Viswinkel Fizzi in winkelcentrum De Herenhof. “We zijn geschrokken en hopen dat de daders snel worden opgepakt.”

Advertorial Cultuur vandaag 13:19

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden. 

Gemeente vandaag 11:50

Proef Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Wie een huis of bedrijfspand laat bouwen, stelt eisen aan de uitvoering. Zoals een laag energieverbruik en een juiste luchtvochtigheid. Bij oplevering kan blijken dat deze eisen niet altijd goed zijn uitgevoerd. Klanten kunnen last krijgen van gebreken als een constructiefout, brandonveilige situatie, lekkage of slecht functionerende ventilatie.