Alphens EV

Alphen snelst groeiende regio

Oost-Zuid Holland, de regio waar Alphen aan den Rijn en Gouda onder vallen, is de snelst groeiende regio op economisch gebied in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek van ING die regionale economiecijfers heeft vergeleken. De regio heeft een economische groei van 2,7%.  

De groei heeft ook te maken met de sterke bevolkingsgroei van de regio, deze is één van de sterkste van Nederland. Die groei is ook weer positief voor de consumptieve bestedingen in de regio. Ook de ligging van de regio is een voordeel, hier profiteren we van steden als Rotterdam en Den Haag. De groei is vooral te zien in de zakelijke en ICT branche.

Landelijk ligt de groei op 2%. De verschillen lopen regionaal ver uit elkaar, Drenthe en Groningen halen nog niet eens 1% groei. Afgelopen jaar is het groeitempo in alle provincies ook iets gedaald. De regionale werkloosheid is wel gedaalt tot onder het niveau van 2008. 

Regio Oost-Zuid Holland wordt opgevolgd door Zuidwest-Gelderland (Betuwe), Flevoland, Het Gooi en Vechtstreek en Regio Den Haag. Onderaan de lijst staan Groningen, Delfzijl & omgeving, Noord-Drenthe, Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe. 

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!