Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen-Stad mag niet bouwen in Gnephoek en Noordrand

De provincie Zuid-Holland is niet bereid om nu mee te werken aan de Noordrand en de Gnephoek als nieuwbouwlocaties voor Alphen-Stad. Wel is de provincie bereid om na het verschijnen van nieuwe woningbehoeftecijfers opnieuw om de tafel te gaan.

De Noordrand en de Gnephoek zijn op dit moment een ‘no go’ zone voor de provincie Zuid-Holland. In beide gevallen gaat het om woningbouw buiten de huidige stadsranden. De provincie wil in het Groene Hart nu geen nieuwe bouwlocaties toewijzen. Dat blijkt uit een brief van de provincie Zuid-Holland aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Ergens rond de jaarwisseling van 2021-2022 zullen nieuwe woningbehoeftecijfers voor de hele provincie beschikbaar komen. Als deze cijfers er zijn, is de provincie bereid om opnieuw met de gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek te gaan over noodzakelijke of gewenste locaties buiten de stadsranden. Tot die tijd moet de gemeente het doen met inbreidlocaties.

De provincie wijst erop dat dit eind januari door gedeputeerde Anne Koning met de wethouders Gerard van As en Kees van Velzen is besproken. Uit dit overleg is geen gezamenlijk standpunt gekomen, maar zijn wel vervolgafspraken gemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:17

Na regen komt… droogte

Het is droog in Nederland. Zo ook in Alphen aan den Rijn, gelegen in het gebied het hoogheemraadschap van Rijnland. Droogte heeft impact op de dijken, de waterpeilen in ons gebied en op (de aanvoer van) voldoende zoetwater. Deze week is veel regen gevallen, maar dat houdt niet in dat de droogte voorbij is.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 12:39

Vikingen veroveren Museumpark Archeon

Vikingen veroveren op 27 en 28 augustus voor de 24e keer Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Bouw en techniek vandaag 11:11

TenneT vervangt hoogspanningsstation in Alphen aan den Rijn

Landelijk netbeheerder TenneT werkt aan de vernieuwing van zowel de gebouwen als de technische installatie van het hoogspanningsstation in Alphen. Dat doen ze omdat het station zijn einde levensduur nadert. Deze week staat er een bijzonder werk op het programma; het vervoeren en inhijsen van twee enorme technische hoogspanningsinstallaties die per stuk zo’n 30 ton wegen.

Politie en handhaving vandaag 09:45

Snorfiets meet 22 km/u te hard op de rollerbank

Afgelopen woensdagavond trof Politie Basisteam Alphen aan den Rijn een scooter aan die te hard reed. Na een meting op de rollerbank bleek de snorfiets 57 kilometer per uur te kunnen.