Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: bij Park100 zijn woningen te gast in het park

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week Park100, gelegen naast de kleinschalige villabebouwing aan de Oudshoornseweg.

Midden in het groen, omringd door sloten en de Oude Rijn, ligt de wijk Park100. De wijk is een aantal jaar geleden ontworpen door Schippers Architecten BNA in een modern-klassieke stijl, met de belofte dat je er nooit op uitgekeken raakt. Belangrijk onderdeel van de wijk is de toevoeging van groen. De wijk kenmerkt zich namelijk door groene assen in plaats van een patroon van straten. Woningen zijn te gast in het park. Het lijkt hierdoor alsof je in een park woont, terwijl het centrum op loopafstand is.

Er bevinden zich ruim honderd woningen in Park100, verdeeld over blokken die variëren van vier tot maximaal negen huizen. In combinatie met diverse hofjes, pleintjes, groen en water zorgt dit voor een kleinschalig, dorps karakter. Dat de parksfeer centraal staat, is ook terug te zien in het ontwerp van de vier verschillende woningtypes. Zo zijn de woningen op het zuiden voorzien van een veranda aan de voorzijde. Op een paar plaatsen vormen de wat hogere blokken een markante begrenzing van het park.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.