Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: bij Park100 zijn woningen te gast in het park

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week Park100, gelegen naast de kleinschalige villabebouwing aan de Oudshoornseweg.

Midden in het groen, omringd door sloten en de Oude Rijn, ligt de wijk Park100. De wijk is een aantal jaar geleden ontworpen door Schippers Architecten BNA in een modern-klassieke stijl, met de belofte dat je er nooit op uitgekeken raakt. Belangrijk onderdeel van de wijk is de toevoeging van groen. De wijk kenmerkt zich namelijk door groene assen in plaats van een patroon van straten. Woningen zijn te gast in het park. Het lijkt hierdoor alsof je in een park woont, terwijl het centrum op loopafstand is.

Er bevinden zich ruim honderd woningen in Park100, verdeeld over blokken die variëren van vier tot maximaal negen huizen. In combinatie met diverse hofjes, pleintjes, groen en water zorgt dit voor een kleinschalig, dorps karakter. Dat de parksfeer centraal staat, is ook terug te zien in het ontwerp van de vier verschillende woningtypes. Zo zijn de woningen op het zuiden voorzien van een veranda aan de voorzijde. Op een paar plaatsen vormen de wat hogere blokken een markante begrenzing van het park.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Politiek vandaag 10:01

Gemeente betaalt kleine energiebesparende maatregelen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een subsidie van ruim 7 ton ontvangen voor kleinschalige energiebesparing. Inwoners kunnen vouchers aanvragen voor aanschaf van onder meer tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen.

Politiek vandaag 09:10

Van Velzen wil meer overnachtingsmogelijkheden in Groene Hart

Wethouder Kees van Velzen heeft zijn ongenoegen geuit over 'gebrek aan medewerking van de provincie' zodra  het over overnachtingsmogelijkheden in het Groene Hart gaat. "De provincie Zuid-Holland wil meer toerisme en recreatie in het Groene Hart, maar blokkeert alle initiatieven."