Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: bij Park100 zijn woningen te gast in het park

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week Park100, gelegen naast de kleinschalige villabebouwing aan de Oudshoornseweg.

Midden in het groen, omringd door sloten en de Oude Rijn, ligt de wijk Park100. De wijk is een aantal jaar geleden ontworpen door Schippers Architecten BNA in een modern-klassieke stijl, met de belofte dat je er nooit op uitgekeken raakt. Belangrijk onderdeel van de wijk is de toevoeging van groen. De wijk kenmerkt zich namelijk door groene assen in plaats van een patroon van straten. Woningen zijn te gast in het park. Het lijkt hierdoor alsof je in een park woont, terwijl het centrum op loopafstand is.

Er bevinden zich ruim honderd woningen in Park100, verdeeld over blokken die variëren van vier tot maximaal negen huizen. In combinatie met diverse hofjes, pleintjes, groen en water zorgt dit voor een kleinschalig, dorps karakter. Dat de parksfeer centraal staat, is ook terug te zien in het ontwerp van de vier verschillende woningtypes. Zo zijn de woningen op het zuiden voorzien van een veranda aan de voorzijde. Op een paar plaatsen vormen de wat hogere blokken een markante begrenzing van het park.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen gisteren 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.