Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de Dijksloot is een plek voor ontspanning en recreatie

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Dijksloot, waar Alphenaren graag ontspannen en recreëren. 

Het Dijkslootpad is een van de twee groene assen die door de woongebieden in het noorden van Alphen aan den Rijn loopt. Deze route verbindt de Gnephoek/Heimanswetering met het buitengebied bij de Ridderbuurt. Voor het grootste gedeelte is deze as barrièrevrij en alleen toegankelijk voor langzaam verkeer, waardoor het een bijzonder aantrekkelijke wijkontsluitingsroute is. Rondom winkelcentrum De Herenhof versmalt en versteent het Dijkslootpad.

Deze groene buitenruimte wordt door menig Alphenaar gezien als een fijne plek om te ontspannen of te recreëren. Als het lekker weer is zie je er regelmatig mensen wandelen, fietsen of van de zon genieten in het gras langs het water. Maar niet alleen bij lekker weer is het een geliefde plek. Zodra de dijk wit is van de sneeuw en er een laag ijs op de sloot ligt, komen inwoners uit de hele wijk naar de Dijksloot om plezier te hebben.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.