Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de Dijksloot is een plek voor ontspanning en recreatie

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Dijksloot, waar Alphenaren graag ontspannen en recreëren. 

Het Dijkslootpad is een van de twee groene assen die door de woongebieden in het noorden van Alphen aan den Rijn loopt. Deze route verbindt de Gnephoek/Heimanswetering met het buitengebied bij de Ridderbuurt. Voor het grootste gedeelte is deze as barrièrevrij en alleen toegankelijk voor langzaam verkeer, waardoor het een bijzonder aantrekkelijke wijkontsluitingsroute is. Rondom winkelcentrum De Herenhof versmalt en versteent het Dijkslootpad.

Deze groene buitenruimte wordt door menig Alphenaar gezien als een fijne plek om te ontspannen of te recreëren. Als het lekker weer is zie je er regelmatig mensen wandelen, fietsen of van de zon genieten in het gras langs het water. Maar niet alleen bij lekker weer is het een geliefde plek. Zodra de dijk wit is van de sneeuw en er een laag ijs op de sloot ligt, komen inwoners uit de hele wijk naar de Dijksloot om plezier te hebben.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!