Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de Dijksloot is een plek voor ontspanning en recreatie

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Dijksloot, waar Alphenaren graag ontspannen en recreëren. 

Het Dijkslootpad is een van de twee groene assen die door de woongebieden in het noorden van Alphen aan den Rijn loopt. Deze route verbindt de Gnephoek/Heimanswetering met het buitengebied bij de Ridderbuurt. Voor het grootste gedeelte is deze as barrièrevrij en alleen toegankelijk voor langzaam verkeer, waardoor het een bijzonder aantrekkelijke wijkontsluitingsroute is. Rondom winkelcentrum De Herenhof versmalt en versteent het Dijkslootpad.

Deze groene buitenruimte wordt door menig Alphenaar gezien als een fijne plek om te ontspannen of te recreëren. Als het lekker weer is zie je er regelmatig mensen wandelen, fietsen of van de zon genieten in het gras langs het water. Maar niet alleen bij lekker weer is het een geliefde plek. Zodra de dijk wit is van de sneeuw en er een laag ijs op de sloot ligt, komen inwoners uit de hele wijk naar de Dijksloot om plezier te hebben.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen gisteren 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.