Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de jachthaven aan de Heimanswetering

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de jachthaven aan de Heimanswetering, de thuisbasis van Watersportvereniging Alphen aan den Rijn.

Langs de Heimanswetering, ter hoogte van het Weteringpark, ligt de jachthaven. Door de ligging aan de Heimanswetering vormt de jachthaven een cruciale route voor grotere boten en schepen. Daarnaast kan er makkelijk uitgevaren worden naar andere bestemmingen omdat de Oude Rijn dichtbij ligt. Bijzonder is dat deze besloten jachthaven volledig gebouwd is door vrijwilligers van Watersportvereniging Alphen aan den Rijn.

Aan het eind van 2011 heeft de jachthaven nog een opfrisbeurt gehad, wat ook door vrijwilligers van de watersportvereniging is uitgevoerd. Hierbij werden alle steigers voorzien van nieuwe bedekking en elektra installatie. Recentelijk zijn de ligplaatsen aan de kant van het Weteringpad vernieuwd, wat net voor de opening van het seizoen op 1 april was afgerond.

Waar de jachthaven zelf erg trots op is, is de hoge notering van de haven in het blad Motorboot in 2015. Zij kregen toen een gemiddelde score van 8,1. Niet gek dat jachten vanuit alle windstreken dan ook de jachthaven aandoen. Van Zweden en Noorwegen tot aan Frankrijk en Engeland, en soms komen er zelfs boten uit Australië of Canada.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 14:36

D66 Alphen aan den Rijn is tegen gratis parkeren in centrum

D66 is tegen de invoering van de eerste anderhalf uur gratis parkeren in het stadscentrum en de verbinding die is gelegd met de Onroerend Zaak Belasting. Als uitruil zal de OZB voor winkeliers worden verhoogd.

Advertorial Winkels vandaag 13:04

Wijnen voor de koude winterdagen bij La Bodega ‘87

Krijg jij ook helemaal zin om het in huis gezellig te maken en een lekker uitgebreid herfstdiner op tafel te zetten? Daar hoort natuurlijk wel een heerlijke wijn bij van La Bodega ’87! Nu de herfst echt is begonnen kan je bij La Bodega ’87 terecht voor wijnen die goed bij dit seizoen passen.