Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de jachthaven aan de Heimanswetering

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de jachthaven aan de Heimanswetering, de thuisbasis van Watersportvereniging Alphen aan den Rijn.

Langs de Heimanswetering, ter hoogte van het Weteringpark, ligt de jachthaven. Door de ligging aan de Heimanswetering vormt de jachthaven een cruciale route voor grotere boten en schepen. Daarnaast kan er makkelijk uitgevaren worden naar andere bestemmingen omdat de Oude Rijn dichtbij ligt. Bijzonder is dat deze besloten jachthaven volledig gebouwd is door vrijwilligers van Watersportvereniging Alphen aan den Rijn.

Aan het eind van 2011 heeft de jachthaven nog een opfrisbeurt gehad, wat ook door vrijwilligers van de watersportvereniging is uitgevoerd. Hierbij werden alle steigers voorzien van nieuwe bedekking en elektra installatie. Recentelijk zijn de ligplaatsen aan de kant van het Weteringpad vernieuwd, wat net voor de opening van het seizoen op 1 april was afgerond.

Waar de jachthaven zelf erg trots op is, is de hoge notering van de haven in het blad Motorboot in 2015. Zij kregen toen een gemiddelde score van 8,1. Niet gek dat jachten vanuit alle windstreken dan ook de jachthaven aandoen. Van Zweden en Noorwegen tot aan Frankrijk en Engeland, en soms komen er zelfs boten uit Australië of Canada.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.