Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Tot op de dag van vandaag is de Lage Zijde volop in ontwikkeling. Dit alles met als doel om dit gedeelte van het Alphense stadshart tot een dynamisch centrum te maken. Zo is een aantal jaren terug het Thorbeckeplein totaal getransformeerd, is het historische Nutsgebouw nieuw leven ingeblazen en staat er een gloednieuwe bibliotheek.

Het appartementencomplex De Stadspoort vormt sinds een paar jaar de entree naar het Alphense stadshart. De 38 appartementen die daar zijn gerealiseerd, zijn verspreid over een totaal van zeven woonlagen. Het gebouw zelf oogt strak en modern. “Hiermee heeft de entree naar het centrum de allure gekregen die het verdient”, zo zei wethouder Gerard van As eerder over het project. 

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

centrum stadspoort dronefoto2_josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.