Because We Carry

Alphenaren organiseren inzamelingsactie: warmte geven aan gevluchte mensen 

Heb jij nog een oude warme jas of winterschoenen waar je graag vanaf wil? Dat kan aankomende twee weken. Because We Carry heeft een inzamelingsactie bedacht om warmte te geven aan gevluchte mensen die in de kou staan. 

Met veel liefde maken Alphenaren Nieske de Meij, Elsbeth van Viegen, Danielle Muit en Kirsten Bruijnes tijd en ruimte vrij om winterjassen en schoenen in te zamelen. “Al 7 jaar zamelen wij samen groots in. Voorheen was dat alleen voor gevluchte mensen op Lesbos. Dit jaar gaan we dat doen voor heel Griekenland, Oekraïne en Nederland”, laten de dames weten.  

Wame jassen 

Voor de inzamelingsactie zoeken ze mooie en goede jassen of een paar schoenen. “We gaan goede en mooie jassen en schoenen inzamelen, omdat we juist daarmee echte warmte geven. Wij zijn dus zeer kieskeurig.” 

Eisen voor de spullen 

Wel zitten er een aantal eisen aan de spullen die ze inzamelen. Zo moet de jas warm, schoon en vlekvrij zijn. Daarbij moeten de ritsen werken en de knopen moeten ook kloppen. Alle maten worden aangenomen. Van XS tot aan XXL. Ook kinderjasjes vanaf maat 74 tot en met 164 worden aangenomen. 

Naast winterjassen wordt er ook gezocht naar schoenen. De organisatie is op zoek naar warme, stevige schoenen en laarsjes die tegen een stootje kunnen. Het mogen regenlaarzen zijn, leren laarzen, stevige gympen en gevoerde schoenen. Ze zijn schoon, heel en warm. De schoenen worden aangenomen vanaf maat 20 tot en met 46.  

Geen jas, wel helpen? 

Je kunt ook helpen als je geen jas of schoenen hebt om te doneren. Becausewecarry zal ondergoed, sokken en mogelijk nog extra jassen en schoenen gaan inkopen. Hiervoor zijn ook kosten voor transport en opslag zijn. Om de organisatie financieel te helpen is het mogelijk te doneren


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.