Pexels

Alphenaren spreken over verlagen maximumsnelheid: “Soms wil je gewoon door kunnen rijden”

Binnen de bebouwde kom geldt voor auto’s een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. De fietsersbond maakt zich al meerdere jaren hard om die snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur. Maar wat vinden de inwoners van Alphen aan den Rijn eigenlijk? Dat zocht Alphens.nl uit.

Volgens de Alphense Fietsersbond zou het een stuk veiliger zijn om minder hard te rijden. “Dat kan vooral veel ernstige ongelukken voorkomen. Het maakt voor de kwetsbare deelnemers aan het verkeer een groot verschil. Dat zijn dus fietsers, wandelaars en vooral ook kinderen.” Wij gingen de straat op om te vragen wat Alphenaren vinden van de wegen in Alphen en het voorstel van de wijziging van de maximumsnelheid.

“Het ligt niet aan de wegen”

Eerst was een oudere man aan het woord. Hij begon zijn antwoord met dat hij vindt dat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur te langzaam is. “Niemand die ik ken zou zich daar aan houden, het is simpelweg te langzaam.” Hij gaf ook aan dat hij de wegen in Alphen niet onveilig vindt. “Ongelukken gebeuren overal, dat ligt niet aan de wegen maar aan de bestuurders.”

Later kwam zijn vrouw naast hem staan en mengde zich in het gesprek. “Ik vind sommige wegen echt wel link soms. Het zou voor onze kleinkinderen een stuk veiliger zijn als we op meerdere plekken in Alphen iets langzamer zouden rijden.” Een voorbeeld van wegen die te gevaarlijk waren had ze niet. Wel vertelde ze dat niet op alle wegen de snelheid verlaagd hoeft te worden. “Soms wil je gewoon door kunnen rijden.”

“Het is ingewikkeld”

Een volgende vrouw vertelt: “Ik vind het maar lastig. Enerzijds wil ik toch gewoon snel thuis kunnen zijn, maar aan de andere kant is het niet overal in Alphen even veilig.” Ze begon ook over het dodelijke ongeval van 8 juli. “Die weg is echt wel te gevaarlijk, dat je daar 70 mag snapt niemand. Maar nee die weg verlagen naar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur werkt ook niet. Het is ingewikkeld.”

“Een beetje doorgassen moet kunnen”

Als laatste vertelde een tiener wat hij er van vindt. “Ik heb nog geen rijbewijs maar ik vind het allemaal wel prima zo. Als ik op de fiets zit heb ik geen last van auto’s. Hier in Alphen hebben we naar mijn mening genoeg fietspaden.” Ook hij vindt dat als het verandert, dat niet alle wegen binnen de bebouwde kom in Alphen moeten veranderen. “Mijn moeder rijdt al langzaam genoeg. Een beetje doorgassen moet op sommige wegen gewoon kunnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.