Wat vindt de Alphenaar 14 feb. 2024 14:26

De dag van de liefde: hoe vieren Alphenaren Valentijnsdag?

Valentijnsdag, een dag doordrenkt met romantiek, waar geliefden elkaar extra aandacht schenken in de vorm van cadeautjes, bloemen, of liefdevolle kaarten. Maar is deze eeuwenoude traditie nog steeds relevant? Of wordt Valentijnsdag beschouwd als overdreven? Laten we eens kijken hoe Alphenaren deze speciale dag vieren.

Wat vindt de Alphenaar 4 feb. 2024 14:49

Wat vinden Alphenaren van het toekomstige AZC op Hoorn-West?

Eind deze week deelde de Gemeente Alphen aan den Rijn een overeenstemming te hebben bereikt over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) op Hoorn-West. Het centrum zal gedurende vijf jaar plaats bieden aan 400 vluchtelingen. Menig Alphenaren deelden hun mening over de komst van het asielzoekerscentrum. Alphens.nl zocht voor je uit wat Alphenaren daar van vinden. 

Wat vindt de Alphenaar 15 jan. 2024 17:30

Blue Monday: hoe ervaart de Alphenaar deze dag?

Het is weer maandag! En niet zo maar een gewone maandag, het is 'Blue Monday'. Deze depri-maandag zou zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Alphens.nl vroeg aan de Alphenaar: Hoe ervaar jij deze dag?

Wat vindt de Alphenaar 3 jan. 2024 15:58

Willen Alphenaren een vuurwerkverbod?

Het Alphense college heeft laten weten dat ze positief tegenover een landelijk verbod staan en stellen dat er wat hen betreft een vuurwerkverbod in het land kan komen. Dit heeft de discussie onder de inwoners van Alphen aan den Rijn aangewakkerd. Alphens.nl ging de straat op en vroeg Alphenaren naar hun mening over de kwestie: 'Moet er een vuurwerkverbod komen in Alphen aan den Rijn?'

Wat vindt de Alphenaar 8 aug. 2023 16:59

Alphenaren verdeeld over afschaffing spaarzegels op bonnetjes bij Hoogvliet

Alphenaren zullen er vast bekend mee zijn: gratis producten sparen met de bonnetjes van de Hoogvliet. Nog even, en dit is verleden tijd. De van oorsprong Alphense supermarktketen heeft namelijk besloten te stoppen met de spaarzegels. Dit vinden Alphenaren ervan.

Wat vindt de Alphenaar 6 mrt. 2023 13:12

Veel kritiek op bewaakte fietsenstalling bij het Alphense station

Vanaf 1983 was bij het station in Alphen aan den Rijn de bewaakte fietsenstalling en fietsenwinkel van de broers Eric en Harold Oldenburger te vinden. Door een nieuw beleid van de NS moet het bedrijf vertrekken en zal het stallen van fietsen anders te werk gaan. Alphenaren zijn hier kritisch over.

Wat vindt de Alphenaar 18 feb. 2023 13:46

Alphenaren zijn verdeeld over prijzig speeltoestel

Het is futuristisch. Het is inclusief. En kostte wel € 45.000. Het nieuwe speeltoestel in het Europapark was afgelopen week een spraakmakend onderwerp onder Alphenaren. Wat Alphenaren van het nieuwe apparaat vinden, lees je hier.

Wat vindt de Alphenaar 13 feb. 2023 16:06

Irritaties door Leimuiderbrug: "Een onbetrouwbaar apparaat"

De Leimuiderbrug. Het is een grote ergernis van onder andere Alphenaren. Tijdens de spits staat de brug namelijk vaak en lang open, en de brug heeft regelmatig last van storingen. Zo ook afgelopen week.

Wat vindt de Alphenaar 4 feb. 2023 16:58

Alphenaren zijn het niet eens met rapportcijfer voor station Alphen

Uit onderzoek blijkt dat station Alphen aan den Rijn een 7,0 krijgt. Dit voor onder andere de uitstraling, faciliteiten en hygiëne. Maar vinden Alphenaren dit cijfer terecht? En wat moet er beter? Dat zocht Alphens.nl voor je uit.

Wat vindt de Alphenaar 26 jan. 2023 17:35

Alphenaren verdeeld over Europapark als definitieve locatie Koningsdagkermis

Afgelopen jaar vond de Koningsdagkermis voor het eerst plaats in het Europapark in Alphen aan den Rijn. Na evaluatie van de gemeente heeft het college besloten dat ook aankomende jaren de kermis rondom Koningsdag in het Europapark plaats zal vinden. Maar wat vindt de Alphenaar daar eigenlijk van? Alphens.nl zocht het voor je uit.

Wat vindt de Alphenaar 14 jan. 2023 16:47

Alphenaren over renovatie Ridderhof: “Eindelijk!”

Na jarenlange speculatie en overleg zal de renovatie van de Ridderhof deze maand eindelijk beginnen. De gemeente hoopt dat de verbouwing bij zal dragen aan de ontwikkeling van de wijk. Maar wat vinden buurtbewoners daar zelf van? Alphens.nl zocht het voor je uit.

Wat vindt de Alphenaar 5 jan. 2023 15:16

Helmplicht voor op alle scooters: dit vinden Alphenaren ervan

Vanaf 1 januari geldt in heel Nederland een helmplicht. Dit betekent dat je sinds dit jaar een helm moet dragen als je met de snorfiets of de scooter een rondje wil rijden. Alphenaren hebben hier een verdeelde mening over.

Wat vindt de Alphenaar 10 dec. 2022 16:57

Een vuurwerkverbod of niet? Alphenaren hebben een verdeelde mening

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Er wordt daarom ook steeds vaker met vuurwerk geknald. Hoewel het pas vanaf 31 december 18:00 uur toegestaan is, wordt categorie 2 vuurwerk en hoger al afgestoken, ook op plekken waar het in Alphen verboden is. Maar wat vinden de Alphenaren daarvan?

Wat vindt de Alphenaar 26 nov. 2022 16:46

Alphenaren over verbouwing Aarhof: “Heel goed dat de Aarhof een opknapbeurt krijgt”

Winkelcentrum de Aarhof gaat verbouwd worden, dat is al even duidelijk. SB Real Estate BV heeft de ambitie om het complex sterk te moderniseren, te verduurzamen, woningen toe te voegen en het winkelgebied een nieuwe impuls te geven. Hierdoor moet De Aarhof weer een centrale positie in het hart van Alphen aan den Rijn krijgen.