Josh Walet

#AlphenKoopt bij elkaar: oproep om daar waar het kan veilig en lokaal te kopen

Vandaag, maandag 11 mei, start de '#AlphenKoopt bij elkaar' campagne. Een campagne die erop gericht is onze inwoners, maar zeker ook Ondernemend Alphen, in brede zin te vragen lokaal te investeren en te kopen. Gun elkaar in deze lastige tijd de opdracht en koop vooral bij de lokale ondernemers.

Brede samenwerking en koop veilig

De gemeente brede campagne ‘#AlphenKoopt bij elkaar’ doet een oproep aan de inwoners van Alphen aan den Rijn om juist in deze tijd ondernemers een hart onder de riem te steken door, daar waar het kan, lokaal te kopen. Deze campagne is in samenwerking met de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA), Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), Alphen Marketing, Centrummanagement, Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA) en Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC) tot stand gekomen.

Wat betreft timing komt deze campagne als geroepen nu we, weliswaar nog steeds voorzichtig, weer meer mogen. Dus, koop veilig en houd die afstand, maar koop ook bij de lokale ondernemers, op locatie of online. Op de website alphenlinkt.nl/helponzeondernemers staan diverse tips hoe we met elkaar ondernemers de crisis door kunnen helpen.

De Alphense zendmast weer op groen

Vanaf vandaag gaat de Alphense zendmast weer terug naar de basiskleur wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart van Holland. Met het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen. De Alphense zendmast kleurde afgelopen periode als een rood kloppend hart voor iedereen met een vitaal beroep. Voor zorgverleners tot en met medewerkers van de supermarkt. Kijk op AlphenLinkt.nl voor het volledige overzicht van het lichtschema.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.