Archieffoto

Alphens Straatmuzikanten Festival wordt Flierefluiter Festival

Het Alphens Straatmuzikanten Festival, dat traditiegetrouw op de laatste zaterdag van augustus plaatsvindt, gaat door onder een nieuwe naam: het Flierefluiter Festival. 

Een jaarlijks muzikaal feestje in de straten van het centrum van Alphen op de laatste zaterdag in augustus. Dat is de belofte van het Alphens Straatmuzikanten Festival. Na een jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen, keert het festival dit jaar terug op zaterdag 28 augustus. Dit zal gebeuren onder de nieuwe naam het Flierefluiter Festival, vernoemd naar de Flierefluiterbokaal die bestemd is voor de winnende muzikant.

Maar aan het muzikale festival zelf zal verder weinig veranderen. Ook aankomende editie treden namelijk diverse solisten, duo’s en groepen op. Dit gebeurt op meerdere speellocaties verspreid door het Alphense centrum. Alphenaren kunnen dan luisteren naar diverse muziekstijlen. Een aantal muzikanten heeft zich al aangemeld voor aankomende editie. Ook Alphen zelf is vertegenwoordigd met Devon’s Loch, Pusher en het inmiddels vertrouwde gezicht Wim Aanen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.