Josh Walet

Alphense Avond4Daagse van start gegaan, wandelplezier voor jong en oud

Maandagavond startte om 18:15 uur de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse. Vier avonden lang lopen jong en oud door Alphen aan den Rijn.

Sinds dit jaar wordt de Alphense Avond4Daagse voor het eerst georganiseerd door Stichting Vakantiespel. "De Alphense Avond4Daagse sluit goed aan bij de andere evenementen die al worden georganiseerd door de stichting. De doelgroep is hetzelfde, ook bij de Alphense Avond4Daagse: kinderen in de basisschoolleeftijd", stelt voorzitter Stefan de Graaf. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. "Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan!"

De tekst loopt door onder het foto album.

Foto album

avond4daagse (3).jpeg (foto: Josh Walet)
avond4daagse (4).jpeg (foto: Josh Walet)
avond4daagse (6).jpeg (foto: Josh Walet)
avond4daagse (1).jpeg (foto: Josh Walet)
avond4daagse (2).jpeg (foto: Josh Walet)

Op 22 mei stonden de eerste wandelaars al op tijd in de startblokken. Om 18:15 uur vertrok de groep individuele lopers vanuit het Burgemeester Visserpark, waarna de scholen en groepen om 18:30 uur volgden. Maandag werd een route van 4.8 km door Kerk en Zanen gelopen. Om 20:30 uur waren alle wandelaars weer terug in het Burgemeester Visserpark, en konden zij zich opmaken voor de komende drie dagen.

Dinsdag zal een route van 5.6 km gelopen worden, onder andere door Avifauna. Woensdagavond wordt onder andere door het Alphense centrum en het Park Rijnstroom 4.6 km gewandeld. Op de laatste dag wordt opnieuw door Kerk en Zanen gewandeld. Deze wandeling zal 5.3 km zijn. “Tijdens het wandelen komen de individuele lopers en de scholen/groepen op een bepaald punt bij elkaar, waarna álle deelnemers onder muzikale begeleiding het laatste stuk van de route in één lange stoet afleggen”, vertelt de organisatie over de wandeling op donderdagavond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.