Alphens

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.

Dikwijls liet Boys 1 dit seizoen ‘voetballend’ niet onder te doen voor de ploegen uit de top acht van het klassement. Dat was bijvoorbeeld in de heenwedstrijd tegen RKAVV aan de orde, toen onverdiend werd verloren. Twee weken geleden was er bijna een driepunter tegen SJC, maar werd het in blessuretijd nog gelijk. In de return tegen vandaag liep het goed af. Het was hard werken voor de Boys, tegen een ploeg die tot nu toe bijna het dubbele aantal punten van Alphense Boys haalde en vandaag met een overwinning goede zaken zou hebben gedaan aan kop van het klassement. Maar de Boys ging geen centimeter op zij voor de tegenstander en dat leverde een mooie 2-0 én drie belangrijke punten op.

Het strijdplan van Boys-trainer Remco Tuinenburg werd uitstekend uitgevoerd. RKAVV mocht wat meer de bal hebben, zoveel zelfs dat Boys 1 aanvankelijk sporadisch op de helft van de tegenstander was te vinden. Veel deden de Leidschendammers niet met het overwicht en de Boys-verdediging kwam nauwelijks onder druk. Na het eerste kwartier zochten de roodwitten, eenmaal in balbezit, snel de diepte en werden toe ook dreigend. In de 18de minuut leverde dat de openingsgoal op. Uit een corner van Cem Sahin kopte Sami Haouam de bal door en Bas Siebert stond toen op de goede plek om, eveneens koppend, af te ronden. Toch alweer zijn zevende goal dit seizoen.

De 1-0 veranderde niet veel aan het spelbeeld. Het verdedigende deel van het Boys-team moest weliswaar op zijn hoede blijven voor bijvoorbeeld oud-jeugdspeler Tom Plezier, ‘boom’ Yani Bouras en de altijd op zijn kansen loerende Remco Overdevest, maar de aanvalsplannen van RKAVV liepen vaak al voor het bereiken van het strafschopgebied vast. En anders eindigden ze zonder veel gevaar in de handen van keeper Daniel Furtak.

Vroeg in de tweede helft kreeg Bas Siebert een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Mike ten Kroode van RKAVV redde op de lijn. De grootste redding van de wedstrijd verrichtte zijn collega aan de overkant in de 67ste minuut. Asim Metim kreeg op vijf meter van het doel een niet te missen schietkans, maar Furtak keerde zijn inzet in een reflex met de voet. Deze actie was ook de inleiding van de 2-0, want de Boys stak over en – mede dankzij mistasten van de verdediging – brak Sami Haouam toen door. Met een perfecte lob verschalkte de nummer 11 Ten Kroode: 2-0.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.