Alphens

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.

Dikwijls liet Boys 1 dit seizoen ‘voetballend’ niet onder te doen voor de ploegen uit de top acht van het klassement. Dat was bijvoorbeeld in de heenwedstrijd tegen RKAVV aan de orde, toen onverdiend werd verloren. Twee weken geleden was er bijna een driepunter tegen SJC, maar werd het in blessuretijd nog gelijk. In de return tegen vandaag liep het goed af. Het was hard werken voor de Boys, tegen een ploeg die tot nu toe bijna het dubbele aantal punten van Alphense Boys haalde en vandaag met een overwinning goede zaken zou hebben gedaan aan kop van het klassement. Maar de Boys ging geen centimeter op zij voor de tegenstander en dat leverde een mooie 2-0 én drie belangrijke punten op.

Het strijdplan van Boys-trainer Remco Tuinenburg werd uitstekend uitgevoerd. RKAVV mocht wat meer de bal hebben, zoveel zelfs dat Boys 1 aanvankelijk sporadisch op de helft van de tegenstander was te vinden. Veel deden de Leidschendammers niet met het overwicht en de Boys-verdediging kwam nauwelijks onder druk. Na het eerste kwartier zochten de roodwitten, eenmaal in balbezit, snel de diepte en werden toe ook dreigend. In de 18de minuut leverde dat de openingsgoal op. Uit een corner van Cem Sahin kopte Sami Haouam de bal door en Bas Siebert stond toen op de goede plek om, eveneens koppend, af te ronden. Toch alweer zijn zevende goal dit seizoen.

De 1-0 veranderde niet veel aan het spelbeeld. Het verdedigende deel van het Boys-team moest weliswaar op zijn hoede blijven voor bijvoorbeeld oud-jeugdspeler Tom Plezier, ‘boom’ Yani Bouras en de altijd op zijn kansen loerende Remco Overdevest, maar de aanvalsplannen van RKAVV liepen vaak al voor het bereiken van het strafschopgebied vast. En anders eindigden ze zonder veel gevaar in de handen van keeper Daniel Furtak.

Vroeg in de tweede helft kreeg Bas Siebert een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Mike ten Kroode van RKAVV redde op de lijn. De grootste redding van de wedstrijd verrichtte zijn collega aan de overkant in de 67ste minuut. Asim Metim kreeg op vijf meter van het doel een niet te missen schietkans, maar Furtak keerde zijn inzet in een reflex met de voet. Deze actie was ook de inleiding van de 2-0, want de Boys stak over en – mede dankzij mistasten van de verdediging – brak Sami Haouam toen door. Met een perfecte lob verschalkte de nummer 11 Ten Kroode: 2-0.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.