Alphense Boys

Alphense Boys start met ‘juiste’ puntendeling

Alphense Boys opende het seizoen ’21-’22 met een gelijkspel. De uitwedstrijd tegen De Zouaven eindigde na een 0-0 ruststand in 1-1. Ilias Latif zette de Boys halverwege de tweede helft op 1-0, maar die voorsprong kon slechts zo’n vijf minuten worden vastgehouden. Uiteindelijk was een puntendeling wel de juiste uitslag.

Vooraf zou Alphense Boys voor een gelijkspel hebben getekend. De voorbereidingsperiode leverde geen al te beste resultaten op. Zoals trainer Remco Tuinenburg zei, had die oefenperiode nog wel enkele weken mogen duren. Maar in Noord-Holland heerste achteraf toch geen volle tevredenheid over het resultaat. Nu het eenmaal ‘om het echie’ ging, stond het jonge team er gewoon. Van de 17 spelers op het wedstrijdformulier komen er elf uit de jeugdopleiding van de Boys, de meesten van nog geen of net boven de 20 jaar.

De eerste helft werd door beide ploegen voorzichtig gevoetbald en bij elkaar opgeteld creëerde de Boys daarin wat meer kansen (bondscoach Louis van Gaal zou het waarschijnlijk mogelijkheden noemen). Spits Ilias Latif vuurde hard op de vuisten van Zouaven-keeper Patrick Schooneman. Op andere doelpogingen van Latif en Tarik Zaanani had de keeper goed zicht. Een halve omhaal van Sami Haouam stierf in schoonheid. Er stond in de eerste rondgang één gevaarlijk moment voor het Boys-doel tegenover.

Na de hervatting was het een minuut of zes, zeven overleven voor de Boys. Daarna keerde het evenwicht weer terug. “Omdat we onder die druk rustig bleven en dat vind ik knap van onze ploeg, met een gemiddelde leeftijd nog geen 23 jaar”, aldus Tuinenburg. Gezien dat evenwicht, was het niet eens verrassend dat de Boys in de 71e minuut aan de leiding kwam. De 0-1 was de beloning voor de mooiste aanval van het duel. Milan Stiphout, die voor het eerst na zijn in december 2019 opgelopen blessure weer een hele wedstrijd zou spelen en een gedreven aanvoerder was, stuurde de graag opkomende vleugelverdediger Finn Brandt met een steekpass de diepte in. Brandt haalde de achterlijn en bediende Sami Haouam op maat. Die legde netjes af op de volledig vrijgespeelde Latif en Schooneman was kansloos: 0-1.

Het ging vijf minuten later na een verre ingooi even jammerlijk mis in de verdediging, waarna de bal in de kluts voor de voeten van Jurre Duijn viel. Hij bracht De Zouaven op gelijke hoogte en leidde daarmee opnieuw een korte periode in, waarin het voor de Boys overleven was. Daniel Furtak hield met drie knappe reddingen zijn doel echter verder schoon. Aan de andere kant moest Schooneman zich nog een keer tot het uiterste inspannen, bij een geplaatst schot van Zanaani. Na die kans vonden De Zouaven en de Boys het wel goed om de punten te delen.

Uitslagen hoofdklasse A

De Zouaven – Alphense Boys 1-1, VOC – Velsen 1-0, Be Quick 1887 – TOGB 3-0, TAC’90 – Hoogeveen 0-1, RKAVV – Purmersteijn 3-3, SJC – Alcides 1-1, HBS – Emmen 3-0.

Volgende week: Alphense Boys – TAC’90 (14:00 uur)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.