Josh Walet

Alphense chauffeur opgepakt in Zeewolde voor frauderen met lading

Op dinsdag 13 juli is er een Alphense vrachtwagenchauffeur aangetroffen in de omgeving van Zeewolde met een andere lading dan op de vrachtbrief stond vermeld. De 65-jarige chauffeur is dan ook direct aangehouden.

In de omgeving van Zeewolde controleerden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een trekker met oplegger. Tijdens de controle ontstond het vermoeden dat er iets niet in orde was met de lading. En dit vermoeden klopte.

Bij het uitladen van de lading, in een laaddock van een transportbedrijf uit Zuidwolde, troffen de politiemedewerkers een andere lading aan dan op de vrachtbrief stond vermeld. Deze lading is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De politie benadrukt dat het transportbedrijf in Zeewolde waar de controle plaats vond niets te maken heeft met het onderzoek. Wat er precies in de lading zat, is niet bekend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.